2017.10.28. 16:47:48 10287 335

Tök jó tökfalu a dallasi arborétum látványossága
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az amerikaiak nemcsak lámpásként és ételként használják fel az őszi időszakban a tököt, hanem házat is építenek belőle! A Dallas Arboretum ugyanis 2009 óta minden évben azzal ünnepeli ezt az időszakot, hogy évente megújuló tematika alapján egész falut emel különböző tökfélékből.

Tökfalu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökfalu

A tavalyi „a tök és a művészet” téma után, idén Óz varázslatos világa elevenedik meg a látogatók szeme előtt jó két hónapon keresztül. A gyönyörű arborétum önmagában is színpompás lehet, de a dolgozók - több mint 2000 önkéntes segítségével - igazi látványossággá varázsolták a parkot 2017-ben is.

Idén nemcsak látványában, hanem nevében is mesés a tökből épített falu: Óz, a nagy varázsló történetének ihletésére készültek a házacskák és a környezet.

A Sárgaköves Út mentén az érdeklődők találkozhatnak többek között a mesebeli főszereplőkkel, például Dorothy-val és a Bádogemberrel, megnézhetik Emily néni házát és a Smaragdvárost. Sőt azok a szerencsések, akik el tudnak látogatni oda, kalandozhatnak a gonosz boszorkány kastélya mellé épített széna-labirintusban is.

Az 1 hektáros tökfalut körülbelül 90.000 különféle fajtájú, formájú és nagyságú tökből hozták létre. A tökfélék mellett rengeteg kukoricát és szénát is felhasználtak. Természetesen mindezt úgy, hogy a most virágzó, közel 150.000 féle növény (krizantémok, díszes fűfélék) és a dió liget ne veszítsen fényéből. Így nem csoda, hogy az arborétum látogatottsága nőttön-nő. Biztosan felmerül benned a kérdés, hogyan marad élvezhető két hónapon keresztül a különleges dekoráció:

A tököket próbálják minél inkább távol tartani a nedvességtől és a talajtól, ezért az építmények vázakon állnak. Továbbá külön csapat járja naponta végig a Sárgaköves Utat, hogy a sérült vagy romlásnak indult tököket kicserélje.

S hogy mi lesz a sorsa a tökhalmaznak a fesztivál végén? Amit nem a mókusok esznek meg, az kézműves alapanyaggá válik.

Forrás: dallasarboretum.org, fotó: marthastewart.com/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink