2015.09.26. 08:30:17 13951 352

Tócsi, tócsni, lapcsánka, cicege – Dobd fel az egyszerű finomságot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha biztosra akar menni az emberlánya, és ráadásul gyorsan le akarja tudni a vacsorát, akkor a tócsni tuti ötlet. Sőt, egy laza szombati ebédként is megteszi, valamilyen combosabb levessel. Mert nincs is annál jobb, mint a hideg tejföllel befedett forró finomságba beleharapni. Hát lehet ezt még fokozni?

Tócsni - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tócsni

Hogy lehet-e, azt nem tudjuk, de azért mi teszünk rá néhány kísérletet!:-)

Az alaprecept

Szerintünk senkinek nem kell bemutatni, de azért leírjuk!

Ami kell hozzá:

  • Nyers reszelt krumpli

  • Liszt

  • Só, bors

  • Tojás

  • Olaj a sütéshez

A krumplit egy tálba tesszük, hozzákeverjük a lisztet (amennyit felvesz), tojást. Ízesítjük sóval, borssal és kis lepényeket formázunk a masszából, majd forró olajban kisütjük őket.

Ha vágynál egy kis változatosságra…

… a következő módokon turbózhatod fel ezt az amúgy is finom krumplis ételt:

  • keverj az krumplis masszához egy teáskanál curryport

  • ha magyarosan szeretnéd, jöhet egy kis őrölt paprika bele

  • kerülhet a keverékbe apróra vágott újhagyma, fokhagyma, esetleg vékony csíkokra vágott hagyma is

  • a krumpli mellé reszelhetsz sajtot is, ha valami izgalmasra vágysz

  • ha az íze mellett a színét is szeretnéd feldobni, kerüljön a masszába egy kis reszelt sárgarépa is

  • finom zöldfűszerekkel is megbolondíthatod: mehet bele petrezselyem, koriander, metélőhagyma

  • ha igazán bevállalós vagy, mehet bele egy kis chili is ;-)

  • és ha még annál is bevállalósabb vagy (és épp kifogytál a krumpliból), esetleg almával is megpróbálhatod, amit hagymával és egy kis curryvel megbolondítva egy igazán érdekes ízkombinációt kapsz majd.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.