2022.01.02. 15:29:18 6954 232

Tippek az újévi fogadalmak betartásához!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Új év, új lehetőségek, új kezdet és nem utolsó sorban új fogadalmak. Hányszor mondtuk ki azt, hogy januártól megváltoztatom az életem?! „Nem fogok dohányozni, sokkal egészségesebben fogok élni, nem dolgozom olyan sokat, több időt szánok a szeretteimre, a sportolást rendszeressé teszem stb.” – Azonban a fogadalmak betartásának sikeréhez elengedhetetlen, hogy a saját változásunk üteméhez mérten legyenek reális céljaink. Ugyanis a statisztika szerint az emberek 10%-a nem elég kitartó ahhoz, hogy betartsa az újévi fogadalmát. Hoztunk pár tippet, ami segít az eltökéltségünk célba éréséhez.

Új év 2022 - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új év 2022

Lefogyok fogadalom

Toplistás fogadalom. Érthető, főleg így az ünnepi fogások elfogyasztása után. Viszont tényleg nagyon nem mindegy ennek hogyan is állunk neki. Sosem célravezető, ha minden ínyencséget megvonunk magunktól. Lényegében tényleg mindent, de mindent fogyaszthatunk. A lényeg a mértékletesség. Törekedj rá, hogy naponta többször étkezz. Pont annyit, ami ahhoz elegendő, hogy ne érezd az éhségérzetet. Az első 3 hét valóban nehéz, de amint hozzászoktatod magad a változáshoz, sokkal természetesebbé válik az egész folyamat. Aminek eredménye, hogy olvadnak a kilók. Nem kell ezt gyorsan, a dietetikusok szerint heti 1, illetve 1,5 kiló az, ami természetes fogyásnak minősül. Tény, hogy a testmozgás is elengedhetetlen folyamat a kívánt súlycsökkenéshez, azonban ettől sem kell megijedni: egyszerűen iktass be naponta több sétát az életedbe.

Jövőre sportolok fogadalom

Hogyan is szakítok rá időt? Hiszen ott a napi kötelesség, a gyerekek, a főzés és a háztartás? Mint mindent, ezt is elkezdeni nehéz. Viszont, amikor sikerül, tényleg felszabadító érzéssel bír. Elsőként azt tapasztalod, hogy a mentális képességedre hat, aztán szépen lassan változik a tested formája. Kezdd lépésenként! Legalább fél óráig mozgasd át a tested. Könnyű és nem túl megterhelő gyakorlatokkal. Figyelj, mert az első napokban lesz olyan, hogy tényleg nem tudsz lábra állni. Azonban ez az érzés ösztönözni fog a további testedzésre. Nem baj, ha kihagysz egy napot, de újra feszülj neki. Pár nap és hiányozni fog, ha nem csinálod. Továbbá elementáris erővel bír majd az, ahogyan változik a közérzeted a mozgás hatására.

Többet a családdal fogadalom

A főnök elvárja a túlórát. A megbízó is örülne, ha már tegnapra kész lenne az anyag. Joggal teszed fel a két kezed és közlöd a szeretteiddel: muszáj dolgoznom! Nehéz egyensúlyt találni a megélhetés és a családod figyelme között. Pedig a család valóban jó hatással van rád. Az ölelésük, a szeretetük olyan energiával ruház fel, amitől sokkal gördülékenyebben tudod kezelni az élet adta kihívásokat. Tűzz ki magadnak egy napot, amikor csak ők vannak. Nincs munka és a társadalmi elvárásoknak megfelelő tettvágy. Ezen a napon csak a szeretteid vannak. Felhívod, esetlegesen meglátogatod őket. Nevetsz velük. Élvezed, hogy vannak. Heti egy nap kezdetnek elég, aztán majd változik az igényed.

Leszokom a dohányzásról fogadalom

Ilyenkor minden dohányos felszisszen. A szakirodalom két esetet különböztet meg egymástól, ezek a mentális és fizikai függőség jellemzői. Minden esetben elismerésre méltó a változtatásra való törekvés. Számos kézikönyv szól arról miként is cselekedj az elvonási tünetek megelőzése érdekében. A folyamat ugyan nem egyszerű, de itt is, mint minden más esetben a kitartásodra és az egészségtudatos szemléletedre lesz a legnagyobb szükség. Semmi baj ilyenkor a pótcselekvésekkel, sőt az sem gond, ha kissé ingerlékeny vagy. A tüdőd és saját magad felszabadítása érdekében ne feledd, ez egy hosszú távú befektetés. Mindenképpen kifizetődőbb, mint az, hogy a rabja legyél valami olyan dolognak, ami nem kedvez a minőségi életednek. Ha kell egyél csokoládét vagy süteményt. Csinálhatsz bármit, ami segít az önmegtartóztatásban, és 21 nap múlva büszkén állhatsz a tükör elé. – Mert mindent csak magadért csinálj! A Te céljaidért! A Te életedért!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...