2021.06.20. 11:08:25 8432 233

Terv a lelke mindennek – Erre ügyelj, ha megreformálnád az étkezésedet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Életmódot váltani nem könnyű. De életmódot váltani megéri. Persze, lemondással jár, és a körülöttünk élők lelkesedése általában hamarabb elfogy, mint a miénk, de a testünk nagyon is hálás lesz érte.

Egészséges táplálkozás, életmódváltás, fogyókúra, diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges táplálkozás, életmódváltás, fogyókúra, diéta

Pontos recept ugyan itt sincs, ám van néhány fontos pont, amit érdemes végiggondolnod, magadévá tenned, ha belevágnál egy kicsivel másabb életbe.

Derítsd ki!

Akár saját magad által történő kitapasztalással, akár szakértő segítségével, de mindenképpen érdemes utánajárni annak, melyek azok az ételek, alapanyagok, amelyek a Te tested számára kifejezetten jók, vagy éppen fordítva. Vagyis melyek azok, melyek gyengítik a szervezetedet. Ez lesz az alapja mindennek, amihez majd mindig visszatérhetsz, ha valamiért letérnél a számodra megfelelő útról.

Aztán…

A fentiekhez hasonlóan járj el a testmozgással is: derítsd ki, melyek azok a mozgásformák, melyektől eléred és meg is tartod az ideális formád.

Bevásárlás? Ne legyen gond!

Ha a fentebb írtak alapján már tudod, mi a jó neked, ideje felderíteni azokat a helyeket, ahol a megfelelő alapanyagokat beszerezheted. Érdemes több helyet is talonban tartani, hiszen árban lehet különbség az egyes helyeken, ami nem utolsó szempont.

Tervezz!

Ha tanácsadóhoz mész, akkor valószínűleg kapsz majd egy heti, vagy akár több heti menütervezetet is, az ételekhez tartozó elkészítési útmutatóval. Ez alapján érdemes elindulni, aztán majd idővel kikísérletezed, melyik étel hogy és miként illeszkedik majd az új étrendedbe. A lényeg, hogy mindig tervezd meg a másnapi, de akár a következő heti menüdet is. Főleg, ha a család nem tart veled az életmódváltás kellemes kimenetelű, ám igencsak rögös útján, vagyis nekik külön kell főzni.

Ne félj az újtól!

Az új alapanyagok nem feltétlenül rosszabbak, mint az eddig használtak. Sőt! Bátran használd őket, kísérletezz velük! Bevallom, mikor lemondtam a tejtermékekről, én sem tudtam elképzelni, hogy valaha pótolnom sikerül majd például a tejfölt. Pedig rakott ételekhez, vagy éppen főzelékekhez is tökéletes lehet helyette például a kókuszkrém, némi citrommal és sóval „megtejfölösítve”.

Légy kitartó!

Ha úgy döntesz, az egészséged, esetleg a külső megjelenésed érdekében is életmódot váltasz, egyvalamire biztosan szükséged lesz: a kitartásodra. Habár Te lelkes leszel, és az elején talán a körülötted lévők is, de később pont a támogatónak hitt környezet lesz az, aki eltántoríthat a tervedtől. Mert nem értik, mire ez a mindenmentes étkezés, miért nem eszed azt, amit eddig, amit ők, és mit finnyáskodsz. Meg különben sem fog sikerülni. Egyet ne feledj: Te nem a környezetedért, hanem magadért teszed mindezt. A kételkedőkkel pedig ne foglalkozz. Hajrá!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában