2022.05.19. 09:30:00 6602 224

Természetes szépségtrükkök, amelyek minden nő hasznára válnak 2/2
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miután megállapítást nyert, hogy a természetes szépségápolási termékek a legelőnyösebbek számunkra, lépjünk előre még egyet: a házi készítésű szerek nem csupán bőrünk egészségének tesznek jót, de pénztárcánknak is.

Tippek sminkeléshez - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tippek sminkeléshez

A legjobb szépségápolási alternatívák amellett, hogy gazdaságosak, még a környezetet sem terhelik nehezen lebomló csomagolóanyagokkal, természetesen a vegyszerek környezeti terhelése sem elhanyagolható, ami kiküszöbölhető általuk! Keverjünk hát kencéket és tanuljunk meg új praktikákat!

Babapúder a szempillák kiemelésére

Ehhez a trükkhöz csak egy kis babahintőpor kell. Még a régi szempillaspirálunkat is felhasználhatjuk ehhez a praktikához: Spirálozáskor először vigyünk fel egy réteget a szempillaspirálunkból, majd egy tiszta, babahintőporba mártott ecsettel óvatosan hordjuk fel a port a szempilláinkra. A hintőpor rátapad a szempilláinkra, és miután feltesszük a második réteg szempillafestéket, hosszabbnak és dúsabbnak is tűnik. Kinek kell a műszempilla?

Borsmentás “ajakfeltöltés”

Ha nem igazán tudod elképzelni, hogy felhagyj a kedvenc termékeid használatával, hagyd beépülni ezeket az új napi rutinodba, míg el nem fogynak. Például remekül tudjuk saját szánkat dúsítani úgy, hogy néhány csepp borsmentát adunk az éppen kiválasztott szájfényünkhöz. Ha felhagynál a vegyszerekkel, de az érzéki ajkakról sem mondanál le, akkor készíts otthon szájfényt és ahhoz add a borsmentát.

Bogyós ajakfény

A legidőhiányosabb és legkevésbé barkácsolós hölgyek is egyszerűen készíthetnek szájfényt maguknak! Hiszen csak két összetevőt kell használni ehhez: zúzott bogyókat és olívaolajat. Az olívaolaj kiválóan hidratálja az ajkakat, és a friss bogyós gyümölcsök csodás illatot és ízt kölcsönöznek a kencénknek. A használt bogyós gyümölcsök fajtáját és arányát változtatva különböző árnyalatok érhetők el.

Céklás arcpirosító

Száríthatunk saját magunk céklát, vagy választhatjuk a könnyebbik utat: Vásároljunk répagyökér-port herbáriában vagy nagyobb drogériában. Az arcszínünkhöz leginkább passzoló árnyalat eléréséhez próbáljuk meg keverni a céklaport más porokkal. A kakaópor sötétíti, a nyílgyökér világosítja, míg a gyömbér extra csillogást ad a céklából készült arcpirosítónak.
A répagyökérpor otthoni elkészítéséhez főzzünk vagy süssünk meg néhány céklát, majd hámozzuk meg és vágjuk vékony csíkokra. Ezután, amennyiben van otthon, szárítsuk meg aszalógépben. Ha sütőt kell használnunk, akkor tartsuk a hőmérsékletet 60 fokon, és a sütő ajtaját ne csukjuk be, hogy elkerüljük a nedvesség felhalmozódását. A teljes kiszáradáshoz általában 8-10 óra kell. Végül a szárított céklacsíkokat alakítsuk porrá egy konyhai robotgépben.

Aloe verás sminklemosó

A természetes sminket ugyanúgy el kell távolítanunk az arcbőrünkről, mint a hagyományos termékeket. Ennél sem kell túlzásba vinnünk sem az alapanyagokat, sem az összeállítási metódust. Kombinálj aloe verát és olívaolajat egy nagyszerű sminklemosó eléréséhez, amely rendkívül gyengéd a bőrhöz. Egy dologra vigyázz! Szembe ne kerüljön!

Forrás: www.ohlala.ca

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?

A fáradtság hatásai, amivel sokan nem számolnak

A felnőtt emberek 1,3 százaléka szenved krónikus fáradtság szindrómában (egy tavalyi felmérés szerint), mely nagyjából 69 éves korig mutat növekedést, majd ezt követően csökkenni látszik. Ez a minden nemet és korosztályt érinthető, összetett jelenség, melynek legfőbb ismertetőjegye a tartós kimerültségben mutatkozik meg, korlátozza az érintetteket tevékenységeik elvégzésében.