2017.11.27. 13:11:31 11748 382

Tényleg csak szépséghibák? – Vitaminhiányra utaló jelek az arcunkon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szem a lélek tükre, arcunk pedig testünkről (is) árulkodik. Ha nem alszunk eleget, ha sok volt az elmúlt napokban a sós finomságokból, nasikból, ha nem veszünk magunkhoz elég folyadékot, arcunkon szinte azonnal látszik. Vagy néhány piros pattanás, esetleg bőrünk sápadtsága mutatja, hogy valami nem oké.

Vitaminhiány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vitaminhiány

De egyes vitaminok, ásványi anyagok hiánya is „kiülhet az arcunkra”. Lássuk, egyes „arci” tünetek mely vitamin hiányát jelezhetik.

Mi ez a sápadtság?

Ha egyszer-egyszer sápadt a bőrünk, attól még nem kell kétségbeesni, valószínűleg csak néhány álmatlan éjszaka eredménye. Ám ha rendszeres a jelenség, az a B-12-vitamin hiányára is utalhat. az étkezésre nem árt odafigyelni, a túró, máj, egyes halak (pisztráng, hering, makréla), marhahús nagy mennyiségben tartalmazhatja ezt a vitamint. Súlyosabb esetben azonban mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni!

Jajj, a hajam!

Hiába a legalaposabb ápolás, sörényed mégis állandóan száraz? Nagy valószínűséggel a H-vitamin, „lánykori nevén” biotin hiányzik a szervezetedből. Szerencsére megfelelő étkezéssel orvosolható a probléma, a hüvelyesek, tojás, zabpehely, paradicsom bővelkedik ebben a vitaminban. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, így a főzés helyett inkább párolással érdemes az ezt tartalmazó zöldségeket elkészíteni.

Ha túl gyakran vérzik

A túl gyakran vérző íny, esetleg egyszerre több szuvas fog utalhatnak C-vitamin hiányra. Valószínűleg nem kell ecsetelnünk, immunrendszerünk, egész testünk szempontjából is milyen fontos jelentősége van ennek a vitaminnak. Tabletta formájában könnyen pótolható, de gyümölcsökből, zöldségekből is egyszerűen magunkhoz vehetjük. A káposztafélék, citrusosok, paprika, spenót egyaránt jó forrása lehet.

„Halovány” ajkak

Ha ajkaid színe sápadt, emellett fáradékony vagy, gyakran küzdesz megfázással, és az arcod színe sem túl egészséges, valószínűleg vashiánnyal küzdesz. Az étkezésedre szintén érdemes odafigyelni, a húsok, máj, spenót, cékla, fehér bab, lencse fogyasztása nagyon is ajánlott vashiány esetén. Súlyosabb esetben ilyenkor is érdemes felkeresni az orvost!

Nem csak a túl sok alvás…

Ha szemeid állandóan, vagyis túl gyakran fel vannak dagadva, az meglehet, nem csak a túl sok vagy kevés alvástól, esetleg a túl sok sírástól van. A felpüffedt szemek utalhatnak jódhiányra is. Jódban gazdag étkezéssel (is) érdemes ezen segíteni. Tejtermékek, esetleg tenger gyümölcsei, áfonya gyakrabban kerülhetnek az asztalra.

Cikkünk nem helyettesíti az orvossal, szakemberrel való konzultációt! Probléma esetén mindenképpen érdemes hozzáértő személy segítségét kérni!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...