2015.08.15. 08:31:33 8528 254

Tele energiával! – Így indítsd a napot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Üres gyomorral munkába, iskolába menni, vagy úgy egyáltalán bárminek is nekiállni reggel, szinte képtelenség. Persze, van, aki korgó gyomorral áll neki a munkának, de ő nyilván azzal is tisztában van, hogy ez negatívan befolyásolja a teljesítőképességét. De mit együnk, hogy már reggel csúcsformában legyünk?

Finom reggeli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom reggeli

Ezért nem mindegy

Az már jó, ha reggel a kávé mellé azért még eszünk valamit, de az már korántsem mindegy, mivel indítjuk a napunkat. Jó, ha tudjuk, hogy a napi összes energiabevitelünk 12 %-át a reggelivel kellene magunkhoz venni.

Akkor mégis mit?

A teljes kiőrlésű péksütemények, a zabpehely, müzli remek energiaforrás, hiszen mindkettő gazdag szénhidrátban, és sokáig tart a hatásuk. És még az alakunknak is jót tesz. Vagyis ha ezekkel indítjuk a reggelt, kevesebb az esélye, hogy a délelőtt folyamán farkaséhség törne ránk, amit általában mindig valamilyen „sütikével” vagy „csokikával” szeretnénk csillapítani. Úgyhogy, idomaink duplán hálásak lesznek érte.

Mi kell még a tökéletes reggelihez?

Ha lehet, nyugalom. Legalább arra a kis időre halkítsd le a telefonodat, kapcsold ki a tévét, rakd félre az újságot, számítógépet, amíg reggelizel. Ha nyugodtan indul a napod, a következő órákban eléd gördített akadályokat is könnyebben veszed majd.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?