2016.05.11. 14:50:05 9384 326

Tegyél valamit az egészségedért! – Legyél szerelmes!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Abban mindannyian egyetértünk, hogy ha szerelmesek vagyunk, úgy érezzük, miénk az egész világ és legyőzhetetlenek vagyunk. Mintha méterekkel a föld felett lebegnénk és minden olyan rózsaszín. Ám ha a lebegés, a rózsaszín és a legyőzhetetlenség nem is igaz, egészségünk hálás lesz ennek a csodás érzésnek.

Szerelem, védelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelem, védelem

Egy tanulmány szerint a szerelmes érzések és a tartós párkapcsolat jót tesz az egészségünknek.

Jobb memória

A tartós párkapcsolatban élők ritkábban betegednek meg demenciában. Szintén egy tanulmányra hivatkozva állapították meg azt, hogy azok, akik a negyvenes, ötvenes éveikben járva párkapcsolatban voltak, csökkent a demenciára való hajlamuk. Akik pedig ebben az életkorban egyedül voltak, azoknál ez az esély megduplázódott.

Szíves ügyek

Egy vizsgálat szerint a tartósan jó párkapcsolatban élőknél kevesebb esélye van a szívrohamra. Úgyhogy, mindenképpen megéri szerelmesnek lenni.:-)

Szeretkezz, ne betegeskedj!

A szex, az egymásnak való örömszerzés már néhány percen belül enyhíti egyes betegségek tüneteit. Az aktus során termelődő endorfin enyhíti a migrént, illetve az egyéb fájdalmakat.

Szerelemmel az erős immunrendszerért

A kiegyensúlyozott párkapcsolat miatt érzett boldogság, hogy van, akit szerethetünk és van, aki minket is szeret, pozitívan hat immunrendszerünkre, vitalitásunkra is. Néha egy ölelés, néhány bátorító puszi, problémáink kibeszélése is sokat dobhat egészségi állapotunkon.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

AIDS-világnap – Filmalkotások a gyilkos kórról

December 1. már 1988 óta, a WHO kezdeményezésére az AIDS világnapja. Habár az elmúlt évben sikerült visszaszorítani a betegség terjedését, illetve olyan gyógyszerek is elérhetővé váltak, melyekkel szinten tartható a betegség, az AIDS még ma is bőven szedi áldozatait.

A téli ünnepkör szerelmi jóslásai

A téli ünnepkör szokásai különös egyveleget képeztek a vallásos és babonás megnyilvánulásokkal. A közösségenként eltérő ünnepköri magatartásformákat, az előírt és szigorúan követendő szabályokat a helység kisbíróival doboltatták ki. Ilyenkor tiltólistára kerültek a hangos összejövetelek, a mulatozás, a kocsmázás. Külön kihirdették, hogy ne kerüljön sor szóváltásra, és annak gyakori következményére, az összezördülésre.

Gyermekvállalás 40 éves kor után

Ha századunkra sikerült volna előrukkolni a sokat vágyott időutazó masinériával, tán nem késlekednénk megragadni az alkalmat, és tennénk egy visszatérőt az elmúlt múlt időkbe. Ellátogathatnánk asszonyelődeinkhez, és a fülükbe suttognánk, hogy pár száz év múlva a nők előtt is önmegvalósító kapuk tömegei fognak megnyílni. Ám mondandónkat azzal is kibővítenénk, hogy a modern kor nagyszerű lehetőségei gyakran magukkal hoznak nehéz, sok töprengést, mérlegelést igénylő döntéseket. Ezen meghatározó döntések egyike a gyermekvállalás kérdéséhez kapcsolódik.