2023.02.08. 17:25:00 8854 313

Tedd ezt, és kevesebbet lesz beteg a picúr!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A téli enyhe hőmérséklet sajnos nem volt képes megszabadítani minket a baktériumoktól és a vírusoktól. Így a tél utolsó hónapjába lépve pedig már inkább azt kívánjuk, hogy a nagy mínuszok kerüljenek is el most már minket, jöjjön az áldásos napsütés! Kii lehet vajon védeni a közösségben elkapható betegségek zömét?

Náthás kislány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Náthás kislány

A zárt terekben iszonyat gyorsan terjedő betegségek felnőtt közösségben a megfelelő higiénia betartása mellett viszonylag kordában tarthatók, de a bölcsődés és kis óvodás gyerekek csoportjaiban sajnos szinte lehetetlen feladatnak tűnik. A gondozók szélmalomharcnak élik meg a még egészséges kicsik védelmét a sok náthásan és tüsszögve érkező gyerektől: letüsszögött berendezések és összenyálazott játékok fertőtlenítése, de legfőképpen a gyengélkedő apróságok ellátása. Éppen ezért fontos, hogy saját gyermekünket minél inkább felkészítsük a téli időszakra!

Amit gyermekünk egészségéért megtehetünk vagy megtaníthatunk!

1. Réteges öltözködés

A sapka és a sál nem véletlenül szerepelnek viccekben, hiszen kisgyermekes anyukák vesszőparipái ezek a ruhadarabok. Már ősztől hamar hűvösebbre fordulhat az idő néhány óra eltelte alatt, ezért legyen velünk és a gyerek öltözőszekrényében is egy plusz pulóver. A vízálló lábbeli ugyancsak fontos eleme a téli öltözködésnek.

2. Az immunrendszer erősítése

Habár a legtöbb gyerek inkább az édességet vagy a szalmakrumplit választaná, csempésszünk az étrendjükben elegendő vitamint és ásványi anyagokat tartalmazó élelmiszert: a friss zöldségen és gyümölcsön kívül gyerekeknek kifejlesztett immunerősítőket, C- és D-vitamint is adhatunk, hogy kevesebbszer betegedjenek meg, és a betegségekből hamarabb épüljenek fel a kicsik. A szabadban, de biztonságos helyen történő testmozgás ugyanolyan fontos, mint más évszakokban, csak vigyázzunk, hogy ennek során ne hűljön meg a gyerek.

3. A cseppfertőzés esélyének csökkentése

Már kicsi korban tanítsuk meg a gyerekeknek a zsebkendő helyes használatát orrfújás, köhögés vagy tüsszögés esetére. E célból mindig legyen elérhető közelségben a zsepi, és ne feledkezzünk el bele nevelni a gyerekekbe a rendszeres kézmosás fontosságát sem!

4. Gyógyteák fogyasztása

A meghűléses időszakokban különösképpen kerülendő a cukros üdítők fogyasztása, ezek helyett próbáljuk megszerettetni a gyerkőcökkel az áldásos hatású gyógyteák ízét! A kamilla, a csipkebogyó és a bodza egy kevés mézzel biztosan sikert arat. A teázás segíti fenntartani a szervezet megfelelő hidratáltsági szintjét is, ezt finom levesekkel ugyancsak elősegíthetjük.

5. Orrvérzés gyakoriságának csökkentése

Vannak olyan gyerekek, akiknek gyengébbek az orrnyálkahártyájukat átszövő érhálózat fala, és az orrjáratok kiszáradása ezeknek a vékony hajszálereknek az elpattanását okozhatja. A hideg levegős párásítók használata a kicsi szobájában segíthet ezen a helyzeten.

Forrás: www.savethechildren.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.