2015.08.07. 12:27:28 36298 282

Tedd el olajban a fokhagymát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Isteni és egészséges csemege az olajban eltett fokhagyma, amiért télen a beteges, köhögős időszakban nagyon hálás leszel! Ráadásul pár perc alatt készen van és az alapanyagok beszerzésével sem kell túl sokat bajlódnod!

Olíva fokhagymával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olíva fokhagymával

Ínycsiklandó fokhagymás olaj és olajos fokhagyma, az egyben. :) Salátákhoz, levesekbe, pirítóshoz vagy tésztákhoz és természetesen húsokhoz, halakhoz is isteni. Nálunk mindig áll egy üveggel a spájzban. Először is végy egy kb. 300 ml-es befőttes üveget. Főzd ki, majd csepegtesd le egy rácson vagy csírátlanítsd a mikrohullámú sütőben úgy, hogy 3 percig üresen melegíted benne.

Ezután tisztíts meg egy fej fokhagymát és helyezd el az üvegbe. Öntsd fel 2.5 dl extra szűz olívaolajjal, majd zárd le az üveget és tárold sötét helyen.

Pár hét után már ízletes fokhagyma ízű lesz az olaj, amit bátran használhatunk fűszerként sültekhez, rálocsolhatjuk a salátánkra vagy a pizzánkra (ezt mindenképpen próbáld ki, hiszen isteni a fokhagymás-olívás pizza). Nemcsak az olaj, hanem a fokhagyma is felhasználható, ízlés szerint. Ha elfogy, csak készíts egy újabb adagot, a fokhagyma egész évben a rendelkezésedre áll.

Más fűszerekkel is feldobhatod. Helyezz el benne például egy szál friss rozmaringot. Ajándéknak is nagyszerű!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...