2016.04.20. 07:55:54 15309 450

Teafaolaj – Az új legjobb barátod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A teafaolaj eredetileg Ausztráliából származik és igazi csodaszer, amit az őslakosok is felfedeztek már maguknak, és előszeretettel használták gyógyításra. Azonban ezen kívül is rengeteg előnye van, ezért otthon is érdemes tartani egy üveggel!

Teafaolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teafaolaj

Teafaolajjal a higiénikus háztartásért

Kiváló vírus-, baktérium-, és gombaölő hatásának köszönhetően nagyon sokféleképpen használható a háztartásban – természetes, környezetkímélő mégis hatékony fertőtlenítőként.

Takarításkor mindenképp legyen otthon, hiszen például a porszívózáskor porzsákra csöpögtetve megtisztítja az átfújt levegőt és friss illatot kölcsönöz a helyiségnek. Hűtőszekrényben vagy fürdőszobában kis tálkában szódabikarbónára csepegtetve szagtalanító és penészölő hatása érvényesül.

Mosás előtt csepegtess teafa illóolajat a ruhákra, így még tisztábbak és frissebbek lesznek a ruháitok, és a mosógépnek is jót tesz az extra fertőtlenítés.

Felmosó vízbe is különösen ajánlott főleg ahol kisállat is tartózkodik. Biztos lehetsz benne, hogy nem üti fel a fejét a padlón semmilyen nem kívánt organizmus.

Teafa az egészségedért!

Több nagyon kellemetlen egészségügyi és higiéniai problémára szintén nagyon jó megoldás a teafaolaj:

Lábgombára – és az ebből adódó bűzös lábszag ellen- pár cseppet keverj a lábkrémedbe, így használd napi 1-2 alkalommal. Pár nap és a kellemetlen lábszagra már gondolnod sem kell többet. Körömgomba esetén hígítatlan formában ecseteld vele a problémás felületet.

Vírusos szezonban, náthás megbetegedés esetén a teafaolaj párologtatva fertőtleníti a levegőt, így megelőzhetitek, hogy mindenki lebetegedjen.

Apróbb karcoláson, rovarcsípésen, vízhólyagon is jól érvényesül gyulladás csökkentő, viszketés csillapító, szárító és tisztító hatása.

A szépségápolás szinte minden területén hasznos a teafaolaj!

Pattanás kezelésére hatásos, ha fültisztító pálcikával kened be a pattanás felületét, de figyelj rá, hogy az egészséges bőrre ne menjen. Hígítva, vagy házi szappanba keverve olajos, zsíros, pattanásos, gyulladt bőrre kiváló lemosó gyulladás csökkentő hatása miatt, viszont fontos, hogy szembe ne kerüljön.

A szájápolásban is méltó helye van, ugyanis vízbe csepegtetve öblögetéskor, gargarizáláskor fertőtleníti a torkot és még fogkő kialakulása ellen is védelmet nyújt. Fogkrémre cseppentve is használhatod, így még több baktériumot távolíthatsz el a fogakról. Lenyelni nem javasolt, nagymértékben pedig mérgező is lehet, ezért körültekintőnek kell lenni az alkalmazása során.

Ha a fejbőröd korpásodásra hajlamos, a teafaolajat neked találták ki! Keverj kb. diónyi samponba 2-3 cseppet, és ezzel mosd át alaposan a hajadat, különös tekintettel a hajtövekre, majd öblítsd ki. Néhány alkalom után látni fogod a különbséget.

Extra tipp: Penész ellen

Még a lakás felújítása során is használhatod; literenként 10 ml teafaolajat tegyél a falfestékhez és alaposan keverd el. Ezzel hosszútávon arathatsz győzedelmet a penész felett a lakás olyan területein is, ahol eddig újra meg újra felütötte a fejét.

Forrás: wikipedia.org, webmd.com, hazipatika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...