2018.12.15. 11:02:00 9492 268

Te sem szereted a tűlevél szőnyeget! – Akkor ezekre figyelj a karácsonyfáddal kapcsolatban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak, akik szeretnek extrém sokáig - mondjuk akár húsvétig is – gyönyörködni a karácsonyfájukban, míg mások már Vízkeresztkor az örök vadászmezőkre küldik az addig teljes pompájukban lubickoló fákat. Közös mindkét csoportban, hogy a lehulló tűleveleket senki sem szívleli.

Karácsonyfa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyfa

Már a vásárláskor érdemes odafigyelnünk, hogyan bánunk leendő karácsonyfánkkal, hogy sokáig otthonunk dísze lehessen, anélkül, hogy túl korán elkezdené hullatni a leveleit!

„Öltöztesd fel”!

Amíg otthonodba kerül a fa, a szállítás közben se légy ügyelni épségére. Bújtasd hálóba, vagy tekerd körbe egy nagy takaróval, pléddel. Ha például a tetőcsomagtartón szállítod, pláne húzz rá valamilyen „védőruhát”, hogy megóvd a széltől, hidegtől!

Nem mindegy a tárolás!

Ha jóval az ünnepek előtt szerzed be a leendő karácsonyfátokat, vagy ha éppen csak pár nappal előtte, a tárolására mindenképpen figyelj! Tedd széltől védett, hűvös helyre, illetve úgy helyezd el, hogy ne érhesse sérülés az ágait, tűleveleit! A háló továbbra is maradhat rajt!

Ne sokkold!

A hidegről bemenni a meleg lakásba ugyan jó, de néha még mi, emberek is kisebb „sokkot” kapunk ilyenkor a hirtelen hőmérsékletváltozás miatt. Nincs ez másként a fenyőfákkal sem! Ha van rá lehetőséged, fokozatosan szoktasd a fát a melegebb „időjáráshoz”, a -5-ről ne azonnal a +20 fokba vidd! Hagyd egy kicsit az előtérben, teraszon, erkélyen, hogy legyen ideje „felkészülni” a melegre!

Sok múlhat a talpon is!

Ha van rá mód, válassz olyan fenyőfatalpat, amelynél lehetőség van arra, hogy vízbe állítsd a fenyődet! Ezzel is hosszabbíthatod az élettartamát!

Csakis gyökerestől!

Ha szeretnéd, hogy az ünnepek után karácsonyfád a kerted dísze legyen, válassz olyan példányt, amely cserépben díszeleghet az otthonodban, majd lehetőség van annak kiültetésére!

Egy kis vitamin nem árthat!

Ha a vizes fenyőfatalpat választod, tehetsz a vízbe különböző tápanyagokat, vitaminokat tartalmazó „szert”, melyek hosszíthatják karácsonyfád benti létét!

El a fűtéstől!

Ugye, azt mondanunk sem kell, hogy a fűtőtest mellé helyezni a fát nem túl szerencsés dolog, mivel így gyorsabban lehullatja a tűleveleit!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...