2019.08.20. 16:28:54 12603 374

Te hallottál már róla? – A sörélesztőpehely
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eddig életem nagy részét úgy éltem le, hogy soha nem hallottam a sörélesztő pehelyről. A létezéséről akkor vettem tudomást, amikor a párom ételintolerancia vizsgálata alapján megállapították, hogy érzékeny rá. Akkor azt gondoltuk, hogy itt befejeződtek a nyáresti sörözések, de különösebb jelentőséget nem tulajdonítottunk ennek az információnak.

Sörélesztő pehely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sörélesztő pehely

Pedig ennél sokkal, de sokkal több van a sörélesztő mögött, és bizony nem csak a sörözgetéshez van köze. Sőt, ahhoz van a legkevésbé. Talán annyi, hogy ezt a gombafélét használják a sörgyártás során. Ami a táplálkozás szempontjából mindenképpen fontos, hogy egy olyan inaktív élesztőről beszélünk, melynek nincs élesztő képessége, valamint nem járul hozzá a gombák szaporodásához. Utóbbi a candidától szenvedőknek lehet fontos információ.

Miért sorolható már-már a „superfood” kategóriába?

Nem egy okot tudunk erre mondani!

Erősíti az immunrendszert

Ez főként magas szeléntartalmának köszönhető, de antioxidánsai is hozzájárulhatnak szervezetünk védekezőképességének javításához, valamint lassíthatják sejtjeink öregedési folyamatait is. A benne lévő komplex B-vitaminok szintén támogatják testünket.

Apropó, B-vitaminok!

A sörélesztő valóságos B-vitaminbomba lehet szervezetünknek. A benne lévő B-1 (thiamin), B-2 (roboflavin), B-5 (pantoténsav), B-6 (piridoxin), B-7 (vagyis biotin és H-vitamin) és B-9 (folsav) mind-mind szervezetünk egészségét szolgálja. Míg az első kettő antioxidánsokkal kombinálva szemünk egészségét védi, addig a „többiek” némi krómmal „összehaverkodva” a cukorbetegséggel küzdők vércukorszintjét, valamint inzulinhasznosítását regulázhatja meg. A króm amúgy az éhséget is szabályozhatja, így a fogynivágyóknak is ajánlott lehet a sörélesztő fogyasztása. A B-vitaminok ezeken felül segíthetik a szövetek gyors regenerálódását, és az izmokat is erősítik.

Ha szép bőrre, hajra, körmökre vágysz!

Ebben az esetben is érdemes rendszeres fogyasztanod a sörélesztőt, hiszen az első szembetűnő jele ezek egészsége, szépsége, csillogása lesz!

Fontos, ha vérszegénységben szenvedsz

Napi rendszeres fogyasztása sokat segíthet szervezetünknek a vas felszívódásában, hasznosulásában.

Remek fehérjeforrás

Az ám, ami pedig nem másnak, mint magas fehérjetartalmának köszönhető (ki gondolta volna?:-)) Főként az állati eredetű tápanyagokat nem, vagy keveset fogyasztók számára lehet szuper forrása a fehérjének. Emellett olyan aminosavakat is tartalmazhat, melyet szervezetünk önállóan nem képes előállítani.

Emésztési problémákkal küzdesz?

Akkor remek választás lehet számodra a sörélesztő! Probiotikumként bélflóránk egészségéhez is hozzájárulhat, így elkerülhetjük a puffadást, emésztésünk normalizálódik, így immunrendszerünk is jobban működik majd.

És azt tudtad?

A sörélesztőt, sajtra emlékeztető íze miatt, sajt pótlására is használhatjuk. Sőt, egyéb receptek kiváló alapanyaga is lehet!

Hol juthatsz hozzá?

Pehely, illetve tabletta formájában is beszerezhető a sörélesztő. Bioboltokban, webshopokban, tabletta formájában akár drogériákban, biopatikákban is hozzájuthatsz. Ha gluténmentes étrendet követsz, mindenképpen érdemes utánajárnod, az összetevőket mindenképpen érdemes elolvasnod, hiszen egyes pelyhekhez például árpamaláta kivonatot kevernek. Így nemcsak szénhidráttartalmát növelik, de gluténmentességét is elveszíti.

Forrás: unipatika.hu, szeretetrehangoltan.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Főzés nélküli frissítő levesek – Ha beüt a forró szezon

A téli időszakban a melengető ételek, míg a nyári hőségben leginkább a hűsítő jellegű változatok fogyasztását részesítjük előnyben. Számos levestípussal még a főzéssel járó időt is megspórolhatjuk. Ilyenek a nyers zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint fűszernövényekből készített hideg vagy hűtve tálalt levesek. Népszerűségüket alacsony kalóriatartalmuknak és gazdag tápanyagértéküknek köszönhetik, melyek fogyasztásában még a fogyókúrázók is örömüket lelhetik.

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Veszprémben. A kulturális sokszínűség ünnepének nevezett rendezvénysorozatot május 6. és 12. között tartják.

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.