2019.08.20. 16:28:54 12644 374

Te hallottál már róla? – A sörélesztőpehely
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eddig életem nagy részét úgy éltem le, hogy soha nem hallottam a sörélesztő pehelyről. A létezéséről akkor vettem tudomást, amikor a párom ételintolerancia vizsgálata alapján megállapították, hogy érzékeny rá. Akkor azt gondoltuk, hogy itt befejeződtek a nyáresti sörözések, de különösebb jelentőséget nem tulajdonítottunk ennek az információnak.

Sörélesztő pehely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sörélesztő pehely

Pedig ennél sokkal, de sokkal több van a sörélesztő mögött, és bizony nem csak a sörözgetéshez van köze. Sőt, ahhoz van a legkevésbé. Talán annyi, hogy ezt a gombafélét használják a sörgyártás során. Ami a táplálkozás szempontjából mindenképpen fontos, hogy egy olyan inaktív élesztőről beszélünk, melynek nincs élesztő képessége, valamint nem járul hozzá a gombák szaporodásához. Utóbbi a candidától szenvedőknek lehet fontos információ.

Miért sorolható már-már a „superfood” kategóriába?

Nem egy okot tudunk erre mondani!

Erősíti az immunrendszert

Ez főként magas szeléntartalmának köszönhető, de antioxidánsai is hozzájárulhatnak szervezetünk védekezőképességének javításához, valamint lassíthatják sejtjeink öregedési folyamatait is. A benne lévő komplex B-vitaminok szintén támogatják testünket.

Apropó, B-vitaminok!

A sörélesztő valóságos B-vitaminbomba lehet szervezetünknek. A benne lévő B-1 (thiamin), B-2 (roboflavin), B-5 (pantoténsav), B-6 (piridoxin), B-7 (vagyis biotin és H-vitamin) és B-9 (folsav) mind-mind szervezetünk egészségét szolgálja. Míg az első kettő antioxidánsokkal kombinálva szemünk egészségét védi, addig a „többiek” némi krómmal „összehaverkodva” a cukorbetegséggel küzdők vércukorszintjét, valamint inzulinhasznosítását regulázhatja meg. A króm amúgy az éhséget is szabályozhatja, így a fogynivágyóknak is ajánlott lehet a sörélesztő fogyasztása. A B-vitaminok ezeken felül segíthetik a szövetek gyors regenerálódását, és az izmokat is erősítik.

Ha szép bőrre, hajra, körmökre vágysz!

Ebben az esetben is érdemes rendszeres fogyasztanod a sörélesztőt, hiszen az első szembetűnő jele ezek egészsége, szépsége, csillogása lesz!

Fontos, ha vérszegénységben szenvedsz

Napi rendszeres fogyasztása sokat segíthet szervezetünknek a vas felszívódásában, hasznosulásában.

Remek fehérjeforrás

Az ám, ami pedig nem másnak, mint magas fehérjetartalmának köszönhető (ki gondolta volna?:-)) Főként az állati eredetű tápanyagokat nem, vagy keveset fogyasztók számára lehet szuper forrása a fehérjének. Emellett olyan aminosavakat is tartalmazhat, melyet szervezetünk önállóan nem képes előállítani.

Emésztési problémákkal küzdesz?

Akkor remek választás lehet számodra a sörélesztő! Probiotikumként bélflóránk egészségéhez is hozzájárulhat, így elkerülhetjük a puffadást, emésztésünk normalizálódik, így immunrendszerünk is jobban működik majd.

És azt tudtad?

A sörélesztőt, sajtra emlékeztető íze miatt, sajt pótlására is használhatjuk. Sőt, egyéb receptek kiváló alapanyaga is lehet!

Hol juthatsz hozzá?

Pehely, illetve tabletta formájában is beszerezhető a sörélesztő. Bioboltokban, webshopokban, tabletta formájában akár drogériákban, biopatikákban is hozzájuthatsz. Ha gluténmentes étrendet követsz, mindenképpen érdemes utánajárnod, az összetevőket mindenképpen érdemes elolvasnod, hiszen egyes pelyhekhez például árpamaláta kivonatot kevernek. Így nemcsak szénhidráttartalmát növelik, de gluténmentességét is elveszíti.

Forrás: unipatika.hu, szeretetrehangoltan.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.