2017.08.05. 11:04:48 8758 244

Táskába vele! 1. – Amire a strandon tényleg szükségünk lehet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kezdő „strandozóként” az ember hajlamos volt a kelleténél kicsit több holmit magával cipelni a medence vagy vízpartra. Egy-egy ilyen, hatalmas pakkokkal megrakott nap után az ember lánya mindig megfogadja, hogy legközelebb majd jobban átgondolja, mit hoz magával. Aztán persze megint nem úgy lesz…

Strandtáska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Strandtáska

Ha most benned is megérett az elhatározás, és ez alkalommal tényleg odafigyelnél, hogy csakis olyan dolgokat vigyél magaddal, amiknek tényleg hasznát veszed, akkor ez a kis lista talán segíthet Neked is!

Megfelelő méretű strandtáska

Persze, evidens lehet, hogy legyen elég nagy a strandtáskánk ahhoz, hogy minden beleférjen, de tegyük a szívünkre a kezünket: amikor strandtáskát választunk, tényleg az a lényeg, hogy minden beleférjen, vagy inkább a színe/mintája/ára, ami meggyőz minket? Érdemes beruházni egy nagyobb méretű „tatyira”, amiben elég hely és rejtett fakkok is vannak.

És most jöhet a belevaló

„Törcsi”, a kihagyhatatlan!

Mi sem természetesebb, hogy a strandon szükség van egy nagyméretű, ám nem túl vastag strandtörölközőre. Ha jó nedvszívó képességgel bír, az sem baj, bár a napsugarak úgyis elintézik, hogy bőrünk újra száraz legyen. Ha nem szeretnél sok dolgot cipelni, akkor a napozógyékényt is megspórolhatod, ha elég nagy a „törcsid”.

Ha nem vagy „spórolós”

Esetleg ha nem szeretsz azon feküdni, amiben megtörölközöl, vigyél magaddal napozógyékényt, vagy matracot, esetleg egy vékonyabb plédet. Az összehajtható matracok ilyenkor jó szolgálatot tehetnek.

Ne feledkezz meg a védelemről!

Ha minden mást el is felejtesz, a naptejet (a bőrödnek, napsugárzásnak megfelelő faktorszámmal!), napvédőt semmiképpen se hagyd otthon! Hosszú és rövidtávon, Te és a bőröd is hálás lesz érte!

Ne maradjon ki a fejfedő sem!

Vagy óriási szalmakalappal, vagy egy kisebb, vékony sapival, de védd a fejed a napsugárzástól! Ja, és a kedvenc napszemüveget se maradjon ki a pakkból!

Egy kis szórakozás!

Na, itt aztán biztos lesz egy kis időd olvasni, zenét hallgatni! Csak dobd a táskádba az éppen aktuális kedvencedet, legyen az könyv, újság, magazin, és irány a part! Ne feledkezz meg az általad legjobban szeretett dallamokról sem – készíts listát magadnak!

És a frissítő!

Hogy nyáron milyen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, már tudjuk. Hogy a strandon is, arról is hallottunk már. Úgyhogy ne felejtsünk el hidratálni! Ehhez a víz a legjobb, de ha kicsit unnánk, vihetünk magunkkal ízesített vizeket, magunk készítette gyümölcsleveket, teát, melyet otthon előtte kedvünkre lehűthetünk. Finom, lédús gyümölcsökből is érdemes bepakolni néhány darabot, szeletet!

És hogy milyen az élet a strandon egy gyerekkel, és mit érdemes magunkkal vinnünk, ha vele megyünk? Legközelebb az is kiderül!:-)

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?