2017.08.05. 11:04:48 8761 244

Táskába vele! 1. – Amire a strandon tényleg szükségünk lehet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kezdő „strandozóként” az ember hajlamos volt a kelleténél kicsit több holmit magával cipelni a medence vagy vízpartra. Egy-egy ilyen, hatalmas pakkokkal megrakott nap után az ember lánya mindig megfogadja, hogy legközelebb majd jobban átgondolja, mit hoz magával. Aztán persze megint nem úgy lesz…

Strandtáska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Strandtáska

Ha most benned is megérett az elhatározás, és ez alkalommal tényleg odafigyelnél, hogy csakis olyan dolgokat vigyél magaddal, amiknek tényleg hasznát veszed, akkor ez a kis lista talán segíthet Neked is!

Megfelelő méretű strandtáska

Persze, evidens lehet, hogy legyen elég nagy a strandtáskánk ahhoz, hogy minden beleférjen, de tegyük a szívünkre a kezünket: amikor strandtáskát választunk, tényleg az a lényeg, hogy minden beleférjen, vagy inkább a színe/mintája/ára, ami meggyőz minket? Érdemes beruházni egy nagyobb méretű „tatyira”, amiben elég hely és rejtett fakkok is vannak.

És most jöhet a belevaló

„Törcsi”, a kihagyhatatlan!

Mi sem természetesebb, hogy a strandon szükség van egy nagyméretű, ám nem túl vastag strandtörölközőre. Ha jó nedvszívó képességgel bír, az sem baj, bár a napsugarak úgyis elintézik, hogy bőrünk újra száraz legyen. Ha nem szeretnél sok dolgot cipelni, akkor a napozógyékényt is megspórolhatod, ha elég nagy a „törcsid”.

Ha nem vagy „spórolós”

Esetleg ha nem szeretsz azon feküdni, amiben megtörölközöl, vigyél magaddal napozógyékényt, vagy matracot, esetleg egy vékonyabb plédet. Az összehajtható matracok ilyenkor jó szolgálatot tehetnek.

Ne feledkezz meg a védelemről!

Ha minden mást el is felejtesz, a naptejet (a bőrödnek, napsugárzásnak megfelelő faktorszámmal!), napvédőt semmiképpen se hagyd otthon! Hosszú és rövidtávon, Te és a bőröd is hálás lesz érte!

Ne maradjon ki a fejfedő sem!

Vagy óriási szalmakalappal, vagy egy kisebb, vékony sapival, de védd a fejed a napsugárzástól! Ja, és a kedvenc napszemüveget se maradjon ki a pakkból!

Egy kis szórakozás!

Na, itt aztán biztos lesz egy kis időd olvasni, zenét hallgatni! Csak dobd a táskádba az éppen aktuális kedvencedet, legyen az könyv, újság, magazin, és irány a part! Ne feledkezz meg az általad legjobban szeretett dallamokról sem – készíts listát magadnak!

És a frissítő!

Hogy nyáron milyen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, már tudjuk. Hogy a strandon is, arról is hallottunk már. Úgyhogy ne felejtsünk el hidratálni! Ehhez a víz a legjobb, de ha kicsit unnánk, vihetünk magunkkal ízesített vizeket, magunk készítette gyümölcsleveket, teát, melyet otthon előtte kedvünkre lehűthetünk. Finom, lédús gyümölcsökből is érdemes bepakolni néhány darabot, szeletet!

És hogy milyen az élet a strandon egy gyerekkel, és mit érdemes magunkkal vinnünk, ha vele megyünk? Legközelebb az is kiderül!:-)

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.