2020.11.10. 15:24:27 9299 219

Tartsd melegen magad Jamie Oliver sült paradicsomos rizottójával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hét közepére sokszor elmegy az ember kedve az esti főzéstől, de macera azt is kitalálni, mit dobjunk a fazékba. Amikor már meguntuk a húsételeket, jöhet egy gyors, paradicsomos vacsora, ami egy órán belül a tányéron lesz!

Risotto - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Risotto

A szerencsére már nem pucérkodó szakács, Jamie Oliver nem fukarkodik megosztani jobbnál jobb ételkölteményeit! Az ő egyik receptje ez a krémes, kissé édeskés ízű rizottó, ami amellett, hogy ízletes, csupa könnyen beszerezhető alapanyagból áll.

Sült paradicsomos rizottó recept

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és felezz el 6 nagy érett paradicsomot, hogy kimagozhasd. A vágott felével lefelé helyezzük el ezeket egy sütőedényben, szórjunk köréjük egy fejnyi megpucolt fokhagymagerezdet és egy marék (kb. 15 g) lehetőleg friss kakukkfű ágat. Mielőtt 1 órára a sütőbe kerülne, sózzuk is meg és locsoljuk meg a paradicsomokat egy kevés olívaolajjal. Akkor már biztosan elkészült, amikor a zöldség héja kirepedezik.

Közben vegyük elő a korábbról megmaradt 1,2 l zöldségalapot (vagy jobb híján dobjunk pár leveskockát ugyanennyi vízbe) és forraljuk fel. Hámozzunk meg és vágjunk apróra egy hagymát és egy gumó édesköményt. Egy magasabb falú serpenyőben olvasszunk össze 1 ek. olívaolajat és egy kevés sótlan vajat, ebben párolódjon a felkockázott zöldség kb. 1o percig, amíg megpuhul. Amíg még nem színeződik el a hagyma, addig kell hozzáönteni 450 gr rizottó rizst. Pirítsuk két percen át.

Ezután - főként, ha húzós volt a nap - önthetünk a rizsre 150 ml száraz fehér vermutot is. A felforrt alaplét azonban mindenképp kanalazzuk bele apránként. Az adagolás közben folyamatosan kevergessük az ételt, míg a rizs meg nem fő (kb. 16-18 perc). Ekkor adjunk hozzá még egy kicsit a vajból és keverjünk bele 80 gr reszelt parmezánt.

Fűszerezzük meg ízlésünk szerint, majd lefedve hagyjuk pihenni a rizottó pár percig, hogy kellően krémes állagot kapjon.

Porciózzuk ki a rizottót tányérokra, tegyünk egy-egy sült paradicsomot a rizskupacok közepére, és osszuk el az édeskésre sült fokhagymagerezdeket is. A hátramaradt paradicsomlé is rácsurgatható az ételre.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...