2022.02.09. 17:25:00 8331 276

Tartalmas zöldborsóleves belefőzött sonkával - Hmmm, ezek az illatok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Volt az a csokoládé reklám, ami szerint amilyen ronda, olyan finom az édesség. Nos, nincs mit szépíteni a dolgon, a most következő recept sem arról híres, hogy annyira gyönyörűen lehetne tálalni. De a legfinomabb ételek nem is szoktak szépségversenyen indulni. Számukra elég, ha már az illatuktól összefut a nyál a szánkban.

Borsófőzelék sonkával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borsófőzelék sonkával

Perdültél már táncra egy kiadós és hangulatos étel ízétől? Ha eddig még nem tetted, ez a tartalmas, krémesebb állagú leves biztosan nem hagy hidegen! Legfőképpen azért nem, mert ez a kényelmi étel jó okkal számít tápláló téli fogásnak: rengeteg rostot és növényi fehérjét tartalmaz.

Zöldborsóleves sonkával

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 nagy hagyma, felkockázva
  • 3 zeller, felkockázva
  • 2 nagy sárgarépa, meghámozva és felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 húsos sonka csonttal
  • 6 csésze csirkehúsleves
  • 1 zacskó szárított vagy fagyasztott zöldborsó
  • Fél tk. szárított kakukkfű levél
  • Fél tk. szárított oregánó
  • 2 babérlevél
  • Frissen őrölt fekete bors és só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát, a zellert és a sárgarépát, ezután pároljuk meg ezeket a zöldségeket illatosra - kb. 3 perc alatt - egy nagy fazékban felhevített olívaolajon.

  2. Adjuk hozzá a csonton hagyott sonkát, a zöldborsót és öntsük fel az alaplével (vagy leveskockával dúsított vízzel). Fűszerezzük meg, a legjobb, ha dobunk bele egy-egy egész babérlevelet is. Bő egy órán keresztül főzzük, rendszeres kevergetéssel.

  3. Amikor minden puhára főtt, vegyük ki a babérlevelet a sonkával együtt, és a leves tetszőleges arányát turmixgépben vagy botmixerrel pépesítsük simává. Érdemes arra figyelni, hogy a borsós pép hűlés során jelentősen besűrűsödhet.

  4. Az egyben hagyott zöldség darabokkal együtt adjuk hozzá a csontról levágott, kockára vágott sonkát is. Ha szükséges, tovább ízesíthetjük fűszerekkel, bár a sonka és az alaplé után maximum már csak egy kevés sóra lehet szükségünk.

Tippjeink:

  1. Míg a gulyásleves frissen sült pogácsával, addig a sonkás zöldborsóleves ropogós kenyér szelettel az igazi!

  2. Fagyasztáshoz hagyjuk a levest szobahőmérsékletűre hűlni, majd kanalazzuk fagyasztásra alkalmas üveg élelmiszer tároló edénybe. A felcímkézés és fagyasztás után akár 6 hónapig is eltartható.

Forrás: www.wholefully.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...