2015.09.19. 14:30:19 9247 251

Találd meg az igazit! – Így válassz arckrémet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megtalálni a megfelelő arckrémet? Hát, nem egyszerű mutatvány! Vagy túl zsíros, vagy nem elég zsíros, vagy nem szívódik be rendesen, vagy elég hamar. Pedig a jó „arcravaló”, ha megfiatalítani nem is tud minket, frissen, üdén tarthatja bőrünket és remek sminkalap is lehet. De hogyan lelhetünk rá?

Arckrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arckrém

Testünk elsődleges védelmezője a kórokozókkal és egyéb baktériumokkal szemben a bőrünk, melynek megfelelő ápolásával, táplálásával sokáig megőrizheti e funkcióját, illetve rugalmasságát, feszességét. És hiába igyekszünk, sokszor mégsem sikerül megtalálni az optimális bőrápolót. Pedig csak néhány apróságot kellene figyelembe vennünk!

Nem mindegy a bőrtípus

Tedd a szívedre a kezed és valld be: Te is beleestél már abba a hibába, hogy arckrém vásárlásakor nem a bőrtípusod volt az elsődleges szempont. „Mert annak a rózsás krémnek olyan jó lehet az illata!”. Vagy: „Jajj, ez most nagyon jó áron van, nem érdemes itt hagyni!”. Pedig az, hogy milyen hatóanyagokra van szüksége bőrünknek, nagyban függ a típusától. Nem ugyanaz kell például a száraz bőrnek, mint a zsírosodásra hajlamosnak. Ám sokan nem is ismerik saját bőrtípusukat.

A száraz, érzékeny, így folyadékhiányos bőrt például azok a krémek védik és táplálják a legjobban, melyek felkenve egy vékony réteget képeznek a bőrön. Így megakadályozzák, hogy az a kevés folyadék is távozzon a bőrből. Emellett a száraz, vízhiányos arcnak még több tápanyagra is szüksége van, hiszen ezekben is szegényebb. Mindezt a megfelelő krémmel pótolni lehet.

Nem mindegy a nap- és az évszak

Míg nappalra valamilyen könnyű, némi fényvédővel ellátott krém is elég, addig éjszakára jöhetnek a „nehézfiúk.” A sötét órákra bőrünk kaphat tápanyagokban gazdagabb, „nehezebb” krémet, hiszen ilyenkor arcunknak nem kell megküzdenie a külvilág viszontagságaival, hanem nyugodtan szívhatja magába a krémben található értékes hatóanyagokat.

Természetesen, az évszaknak megfelelően váltani kell arckrémünket is. Nyáron szintén a könnyű, lágyabb krémeket részesítsük előnyben, mely jó, ha tartalmaz E- és C-vitamint, aloe verát. Fontos ilyenkor a fényvédelemről is gondoskodnunk.

Télen, a zordabb időjárási körülmények, a hideg fuvallatok, mínuszok között bőrünk jobban igénybe van véve. A bőr kevesebb „zsírt” termel, és a folyadékot is nehezebben köti meg. Ilyenkor laza nyári „kencék” nyújtotta „szolgáltatások” már kevésnek bizonyulnak. Zsírosabb, „vastagabb”, vitaminokban, hatóanyagokban gazdagabb krém szükséges.

Nem mindegy a rendszeresség

Általában naponta kétszer, reggel és este, a bőrünk alapos tisztítása után kerül arcunkra a krém. Ám egy-egy vízben való áztatás, napfürdőzés után, egy gyors zuhanyt követően sem árt újra felvinni a „masszát” az arcunkra. Ha hetente egy, esetleg két alkalommal tápláló pakolással kényeztetjük arcbőrünket, még szebben ragyoghatunk. Ám az arcápolásban is érdemes az arany középutat követni: a túlzásba vitt „kenceficézés” sokszor inkább árt, mint használ. Eltömíti a pórusokat, az egyes, hasznosnak vélt készítmények pedig irritálhatják a bőrt. Legyen itt is a kevesebb a több.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...