2016.02.28. 14:28:15 10517 267

Találd meg az álommunkát könnyedén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idei év elején tett fogadalmaid között szerepel az, hogy munkahelyet váltasz? Netalán olyan bátor vagy, hogy 2016-ban igenis megtalálod álmaid munkáját? Ha az elhatározás megvan, az már fél siker. Ha a teljes siker érdekében szeretnéd, hogy fel is figyeljenek az önéletrajzodra, illetve a benned rejlő tehetségre, igyekezz azt megfelelően „tálalni”.

Álommunka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Álommunka

Mire figyeljünk mi, nők, ha változtatni szeretnénk munkaerőpiaci helyzetünkön?

  1. Tisztázd magadban, mi is az, amit szívesen csinálnál, mihez lenne kedved, és ehhez megvannak-e a képességeid?

  2. Ha ez megvan, készítsd el az önéletrajzodat, figyelembe véve azt a tényt, hogy ez alapján már alkotnak Rólad egy képet (remélhetőleg) leendő főnökeid, kollégáid. Figyelj az átlátható, esztétikus felépítésre. Mindenképp egy előnyös, önbizalmat sugalló kép kerüljön az önéletrajzodra. A bemutatkozó e-mailben, esetleg az életrajzban térj ki rá, miért is Te vagy a legalkalmasabb jelölt erre az állásra. Természetesen ne hagyd ki életed fontos állomásai közül a gyerkőcöket sem, korukat is megadhatod. És ami még nagyon fontos, hogy az e-mailcímed egyértelmű legyen, vagyis ha lehet, csupán a nevedet, és ne mindenféle beceneveket tartalmazzon.

  3. Ha önéletrajzoddal sikerül a „nagyérdeműt” meggyőzni, hogy talán Te vagy az ő emberük, az első akadályt már leküzdötted. Már félig-meddig a szakmai hozzáértésedről is meggyőzted őket. Persze, a megjelenésedre is jó lesz odafigyelni, viselj elegáns, de kényelmes ruhát, frizurát. Ha lehet, legyen nálad íróeszköz, notesz, sőt, a kérdéseidet is összegyűjtheted, akár előre is. A beszélgetés során előkerül majd az eddigi szakmai előmeneteled is, ahol nem mindig az egyes állomásokra lesznek kíváncsiak. Sokkal inkább az lesz majd a fontos leendő munkáltatóid számára, hogy milyen tapasztalatokat szereztél eddig, mi motivál, hogy az adott cégnél dolgozz, illetve az eddigi tapasztalataidat összevetve mivel tudsz hozzájárulni leendő munkahelyed sikereihez. Ha előtte anyaként „dolgoztál”, és a háztartás ügyes-bajos dolgai tartoztak a feladataid közé, emeld ki, mi az, amit életed ezen szakaszából hasznosítani tudsz az új munkahelyeden.

  4. A beszélgetés végén tedd fel Te is a kérdéseidet! Kérd, hogy körülnézhess a helyen. A munkaidő beosztást, napi rutint, pontos feladatokat is jó még ilyenkor tisztázni, illetve azt, hogy mennyire rugalmas a hely bizonyos helyzetekben.

Forrás: urbia.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...