2016.02.28. 14:28:15 10291 267

Találd meg az álommunkát könnyedén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idei év elején tett fogadalmaid között szerepel az, hogy munkahelyet váltasz? Netalán olyan bátor vagy, hogy 2016-ban igenis megtalálod álmaid munkáját? Ha az elhatározás megvan, az már fél siker. Ha a teljes siker érdekében szeretnéd, hogy fel is figyeljenek az önéletrajzodra, illetve a benned rejlő tehetségre, igyekezz azt megfelelően „tálalni”.

Álommunka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Álommunka

Mire figyeljünk mi, nők, ha változtatni szeretnénk munkaerőpiaci helyzetünkön?

  1. Tisztázd magadban, mi is az, amit szívesen csinálnál, mihez lenne kedved, és ehhez megvannak-e a képességeid?

  2. Ha ez megvan, készítsd el az önéletrajzodat, figyelembe véve azt a tényt, hogy ez alapján már alkotnak Rólad egy képet (remélhetőleg) leendő főnökeid, kollégáid. Figyelj az átlátható, esztétikus felépítésre. Mindenképp egy előnyös, önbizalmat sugalló kép kerüljön az önéletrajzodra. A bemutatkozó e-mailben, esetleg az életrajzban térj ki rá, miért is Te vagy a legalkalmasabb jelölt erre az állásra. Természetesen ne hagyd ki életed fontos állomásai közül a gyerkőcöket sem, korukat is megadhatod. És ami még nagyon fontos, hogy az e-mailcímed egyértelmű legyen, vagyis ha lehet, csupán a nevedet, és ne mindenféle beceneveket tartalmazzon.

  3. Ha önéletrajzoddal sikerül a „nagyérdeműt” meggyőzni, hogy talán Te vagy az ő emberük, az első akadályt már leküzdötted. Már félig-meddig a szakmai hozzáértésedről is meggyőzted őket. Persze, a megjelenésedre is jó lesz odafigyelni, viselj elegáns, de kényelmes ruhát, frizurát. Ha lehet, legyen nálad íróeszköz, notesz, sőt, a kérdéseidet is összegyűjtheted, akár előre is. A beszélgetés során előkerül majd az eddigi szakmai előmeneteled is, ahol nem mindig az egyes állomásokra lesznek kíváncsiak. Sokkal inkább az lesz majd a fontos leendő munkáltatóid számára, hogy milyen tapasztalatokat szereztél eddig, mi motivál, hogy az adott cégnél dolgozz, illetve az eddigi tapasztalataidat összevetve mivel tudsz hozzájárulni leendő munkahelyed sikereihez. Ha előtte anyaként „dolgoztál”, és a háztartás ügyes-bajos dolgai tartoztak a feladataid közé, emeld ki, mi az, amit életed ezen szakaszából hasznosítani tudsz az új munkahelyeden.

  4. A beszélgetés végén tedd fel Te is a kérdéseidet! Kérd, hogy körülnézhess a helyen. A munkaidő beosztást, napi rutint, pontos feladatokat is jó még ilyenkor tisztázni, illetve azt, hogy mennyire rugalmas a hely bizonyos helyzetekben.

Forrás: urbia.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.