2019.07.30. 15:46:52 8593 278

Takarítsd át a mosogatógéped is havonta! Méghozzá így!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szorgos konyhai kis segítőnk a mosogatógép is igényli ugyanazt a törődést, mit a mosógépünk, hogy a lehető leghosszabb ideig megfelelően működjön. Éppen ezért minimum havonta egyszer takarítsuk jól át kívül és belül! Ehhez pedig a jól bevált szódabikarbóna és ecet kombináció fog a segítségünkre sietni.

Mosogatógép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogatógép

A rutinszerű havi tisztítással kiküszöbölhetőek a nagyobb eltömődések, és a jellegzetes kellemetlen szag sem alakul ki. Hadrendbe fogható egy (fog)kefe is a takarítószivacs mellé. Vágjunk is bele!

Belső tisztítás:

Az alsó állvány kihúzása után a készülék alján lévő vízelvezető szűrő átvizsgálásával érdemes kezdeni. Távolítsuk el maradéktalanul a réseket eltömítő szennyeződéseket!

Következő lépésként helyezzünk a bent hagyott felső „polcra” egy pohárka ecetet és indítsunk el egy normál programot. Amennyiben a mosogatógép rendelkezik szárító funkcióval, e nélkül futtassuk le a programot. Az ecet segít eltávolítani a zsíros lerakódásokat.

Ha azt szeretnénk, hogy a berendezés friss illatot árasszon, vessük be a szagsemlegesítő szódabikarbónát is, de szigorúan külön ciklusban az ecettől! A kettő együtt extra habos rendetlenséget okozna a gép belsejében. A csészényi szódabikarbónát lehetőleg az ecetes tisztítás után alkalmazzuk, méghozzá a mosogatógép alján szétoszlatva. A kellő hatáshoz elegendő a legegyszerűbb, legrövidebb forró vizes programot kiválasztani. A legjobb hatás érdekében hagyjuk a gép belsejét az ajtót kinyitva a friss levegő hatására megszáradni.

Külső tisztítás:

Puha törlőruha és puha sörtéjű fogkefe használatával a kezelendő felületnek megfelelő tisztítószerrel bekevert vízzel alaposan tisztítsuk meg a fogantyúkat, gombokat és az egész ajtót. A törlő mozdulatokat szerencsés egy irányba végezni. Ha még így is csíkosra szárad, akkor kevés mosogatószert tartalmazó vízhez keverjünk egy csepp olívaolajat vagy babaolajat, és ezzel a keverékkel is töröljük át egy mikroszálas kendővel a felületet.

Forrás: thespruce.com/how-to-clean-the-dishwasher-1900465

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...