2016.04.21. 11:53:49 12561 339

Szuper ételek, amelyeket szívesen meg is eszünk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ne gondold azt, hogy csak az íztelen zöldsaláták, és a kellemetlen ízű ételek lehetnek egészségesek. A finomságok között is akadnak olyan szuper élelmiszerek, amelyeket ténylegesen szívesen megesznek az emberek, és jó hatással van rájuk. Ja, és ezeknek az ára sem olyan boros, mint a legtöbb felkapott egészséges ételnek, zöldségnek vagy gyümölcsnek.

Egészséges étkezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges étkezés

1. Savanyú káposzta

Amíg nincs elegendő friss zöldség választék, tökéletes választás a savanyúság, leginkább a természetes erjedéssel készített fajták. Akár hiszed, akár nem ezek az egyszerű étkek szuper ételeknek minősülnek, megőrzik a zöldség vitamintartalmát, és fontos probiotikumokat is tartalmaznak. Ráadásul olcsó, mindenhol kapható és még finom is! Hajrá! A csemege uborka is hasonlóan jó választás lehet.

2. Zsázsa

Szendvicsbe, smoothie-ba, rántottába vagy húsokhoz is ideális finomság, enyhe borsos ízt kölcsönös az ételnek, és tele van A, C, K-vitaminokkal, valamint egyéb antioxidánsokkal, amelyek segítenek felvenni a harcot a káros szabadgyökök ellen. A látásodat is segíthet védeni, az íze pedig tényleg nagyon enyhe, így szinte bármihez hozzáadhatod, az egészséged hálás lesz érte, az ételnek pedig biztosan nem ártasz vele.

3. Étcsokoládé

Étcsoki | Fotó: 123rf.comÉtcsoki | Fotó: 123rf.com

Továbbra is le vagyunk nyűgözve az igazi, magas kakaó tartalmú étcsokoládé (70%+) áldásos hatásaitól. Nemcsak a hangulatodnak tesz jót, és a vonalaidnak, hanem úgy összességében az egészségednek, és tényleg nem kell bűntudatot érezned, ha elfogyasztasz belőle pár kockát. Javíthatja az agyműködést, a koncentrációs készséget, a memóriát, egyedül arra ügyelj, hogy este már ne egyél belőle, éppen ezen stimuláló hatások miatt. Mivel az étcsokoládéból egy kicsi is elég, hogy kielégítse az ember csoki utáni vágyát, annyira intenzív az íze, így több napra elég lesz egy táblányi. Ha így nézed (és hozzáadod azt, hogy mennyivel egészségesebb, mint tejes társa), már nem is olyan drága a jó minőségű étcsokoládé.

4. Tökmag

Tökmagolaj | Fotó: 123rf.comTökmagolaj | Fotó: 123rf.com

Ennek a hírnek a férjem nagyon fog örülni, hiszen egy éve minden este elfogyaszt egy zacskó tökmagot. :) Az olajos magvak segíthetnek, hogy hosszabban, boldogabban élj, a tökmagban található triptofán pedig kifejezetten jó hatással van a szerotonin és dopamin szintre, amelyek többek között a hangulat és a gyors gondolkodás felelősei a szervezetben. Ezenkívül magnéziumból, cinkből, E-vitaminból, antioxidánsokból és egészséges zsírokból sincs hiány a tökmagban. A dietetikusok a nem pirított, azaz a nyers tökmagot javasolják, mivel a hő elpusztíthat néhány fontos tápanyagot benne. Ha a pirítottat jobban szereted, pirítsd meg te magad, alacsony hőmérsékleten. Add hozzá salátákhoz, smoothiekhoz vagy fogyaszd nasiként egy kis étcsoki kíséretében.

Tudtad, hogy a tökmagból gyógytea is készülhet. Kattints a linkre!

A tökmagolaj áldásos hatásairól pedig itt olvashatsz>>

Forrás: grandparents.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...