2022.05.25. 12:20:00 6415 222

Szingli vagy? Élvezd ki az előnyeit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A barátok és a család általában aggódva figyelik, ha valaki egyedülálló. Ha nem is mindig értik meg a társtalanság okát, sokat segíthet, ha elmagyarázzuk nekik, hogy ha egyedül szeretnénk élni, az nem feltétlenül jelent egyet a magányos életmóddal. Sőt, valóban nagyszerű lehetőség lehet a személyes fejlődésre. Íme a szingliség hét kihasználandó előnye!

Szinglik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szinglik

Míg az előző párkapcsolat tanulságait sikerül levonnunk, és úgy nem érezzük, hogy készen állunk egy újabb párkapcsolatra, addig sem kell eltemetkeznünk a szobánk rejtekébe! Habár anyagilag könnyebb lehet a páros lét, megvannak az egyedüllétnek is a maga előnyei.

1. Fejleszti a felelősségvállalást

Az egyedül élőket sokkal felelősségteljesebbé teheti, hogy mindenfajta megoldandó feladatra és határidőre saját maguknak kell figyelni: a főzésre, a csekkek befizetésére és a takarításra sem lesz senki más ott.

2. Növeli az önbecsülést

Ha egyedül élünk, kényszerítve vagyunk arra, hogy önellátók legyünk, és ez elsőre kissé elsöprőnek tűnhet, de hamar rájöhetünk közben arra is, hogy ebből önbizalmunk is profitálhat. A megnövekedett önbecsülés, amit a teljes felelősségvállalás eredményez, valóban javíthatja azt, ahogy más helyzetekben látjuk magunkat.

3. Lehetővé teszi, hogy felfedezzük önmagunkat

Nincs abban semmi rossz, ha időnként olyan tevékenységeket is kipróbálunk, amelyeket inkább mások kedvéért választunk, de arra is oda kell figyelnünk, hogy a saját élvezetünkre szintén szánjunk egy kis időt. Az újonnan megtalált függetlenség pedig tökéletes lehetőséget nyújthat nekünk erre is, miközben megtalálhatjuk mindazt a foglalatoskodást, ami örömet okoz a számunkra. (Mindezt anélkül, hogy aggódnunk kellene mások véleménye miatt.)

4. Több szabadságra ad lehetőséget

Az egyedül élés legjobb része az, hogy bármikor megtehetünk bármit, amit csak akarunk. Lehet, hogy ez lesz az egyetlen ilyen alkalom az életünkben, amikor tényleg senki sem figyeli a mindennapjaink egyformaságát vagy éppen hektikusságát. Egy szóval, ilyenkor érdemes mindenféle új dolgot kipróbálni, majd szép csendben elfelejteni, ha kiderül, hogy baklövésnek számít.

5. Segíti a relaxációt

Mindannyiunknak vannak olyan nehéz napjai, amikor néhány óra csendre és magányra lenne szüksége. Most biztos, hogy senkit sem bántuk meg azzal, ha hazaérve inkább félre vonulunk, és nem beszéljük át, hogy kinek milyen napja volt. Azonban szingliként is kereshetünk társaságot, amikor már kipihentük magunkat és már jól esne egy kedves emberi hang.

6. Fejleszti a kreativitást

Ugye, milyen könnyen eltereli a figyelmünket mások állandó jelenléte? Ha egyedül élünk, akkor rengeteg terünk lesz arra, hogy az éppen aktuális kreatív impulzusaink szerint cselekedjünk! Ezenkívül a kreativitás kifejezése még a boldogságérzetet is növeli.

7. Javítja az egyéb kapcsolatokat

Az imént említett boldogságot gyakran az emberi kapcsolataink minőségén keresztül mérjük. Ha együtt élünk valakivel, szabadidőnk nagy részét neki tartjuk fent. A szingliség ehelyett éppen azt teszi lehetővé, hogy a számunkra fontos személyek közül minél többel alakuljon ki mélyebb kapcsolat, hiszen minél több időnk lesz valakire, annál inkább javul a kettőnk közötti viszony.

Forrás: www.ohlala.ca

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...