2022.08.04. 12:30:00 7567 248

Szikár a táj? „Virágoztassuk fel” a legjobb augusztusi zöldségekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hurrá, itt a másodvetés időszaka! Akinek van egy kis talpalatnyi földje, terasza, erkélye vagy pár darab balkonládája, ragadjon kerti szerszámokat! A nyár végi ültetéssel ropogós – és vegyszermentes - terményeink lehetnek az őszi szezonra. (Persze öntözési lehetőség hiányában veszett fejsze nyele a próbálkozás…)

Szárazságtűrő növény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szárazságtűrő növény

Lehet, hogy a hűvösebb hónapokban kicsit több figyelem kell a növénytermesztéshez, de az eredmény biztosan megéri majd a fáradságot. A bőséges őszi kert érdekében most augusztusban kell elkezdeni a munkálkodást. Habár az írisz és a krizantém nagyon szép virágok, ha most ülteted, csak jövőre fog virágozni majd, ráadásul ételnek sem számítanak, így az elvirágzott vagy már letermett növények helyén érdemes inkább zöldségeket vetni.

Másodvetésre alkalmas növények

Zöldborsó – A viszonylag korán beérő (60 nap) fajtákat érdemes választanai, és nem szabad sokáig várni a betakarítással, mert hamar keserű ízűek lesznek a borsószemek.

Uborka – Aki hamar szeretne bőséges termést betakarítani, válassza az uborkát!

Spenót – Még a hűvösebb időjárási körülmények között is képes megélni, de a napsütés nagyon fontos a spenót számára.

Sárgarépa – Gyökérzöldségként a laza talajt szereti, vízigénye viszonylag magas.

Retek – Az egyik leggyorsabban termő zöldség a maga 3 hetével. Gyökérzöldség révén fontos, hogy jó vízelvezetésű talajba ültessük.

Fejes és kelkáposzta – Nem is gondolnánk, de a hűvösebb idő elősegíti kihozni a káposztafélék finom, diós ízét. A magról a betakarításig ennél a zöldségnél csak körülbelül két hónapra van szükség.

Cékla -Ez a növény meglehetősen vízigényes, így csak akkor próbáljuk meg a másodvetést, ha elegendő öntözővízzel tudunk gazdálkodni.

Brokkoli – Ez a zöldségünk nem igazán szereti az árnyékot, valamint fontos még, hogy elegendő helyet hagyjunk ki közöttük az emelt ágyásokba történő ültetéskor.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.