2023.12.19. 08:32:05 6465 253

Szépüljön a gyógynövények erejével – most olcsóbban!(X)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kényeztetik a bőrt és az érzékszerveket, kellemesek a szemnek, gyönyörű illattal nyugtatnak, szirmaikban és leveleikben pedig olyan varázserő rejlik, amelyek szebbé és fiatalabbá teszik a bőrünket. Ezt nyújtják számunkra a gyógynövények, melyek varázserejét már nagyszüleink is ismerték és előszeretettel ki is használtak.

Gyógynövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyógynövények

Amennyiben nem tudjuk, hol gyűjthetnénk be a nyers növényeket, vagy épp nem vagyunk nagy gyógynövényszakértők, válasszuk az üzletek bőséges kínálatát. Tekintse meg a Budapest akciós újságok hasábjait, és szerezze be kedvenc gyógynövénykivonatait kedvezményes áron!

Receptek száraz bőrre

Száraz bőrre nemcsak a meleg és a hideg levegő hat kedvezőtlenül, de a nem megfelelő szappan és lemosó használata is. Éppen ezért szappan helyett, a nagymamáink tanácsára, bojtorjánolajjal kevert tojássárgáját használjon. Vigye fel az arcára és a nyak területére, majd öblítse le meleg vízzel. Egy ilyen kezelés után a bőr nemhogy nem hámlik le, hanem simábbá és ragyogóbbá is válik. Másik nagyszerű készítmény a száraz bőr hidratálására a mustár maszk. Ehhez keverjen össze egyenlő mennyiségű száraz mustárt és növényi olajat, majd adjon hozzá egy kis vizet.

Vigye fel az arcára, melyen 5 percig kell rajtahagyni, majd öblítse le. Akár az akciós újság Debrecen város kiadványaiban is megtalálhatja a száraz mustárt kedvezményes áron. Hasonló nagyszerű készítmény a túrós maszk. Vízfürdőn keresztül oldjon fel egy kanál mézet és keverje össze egy kanál természetes túróval. Ha a kapott keverék állaga túl sűrű lenne, adjon hozzá meleg tejet. Tartsa ezt a maszkot körülbelül 15 percig az arcán. Kiváló keverék a lenmag maszk is. Töltsön egy teáskanál lenmagot egy pohár vízbe, és főzze addig, amíg besűrűsödik. A főtt sűrítményt hűtse le, majd felviheti a bőrére, ahol 10 percig hagyja. Az alkalmazás után bőre puha és varázslatos lesz.

Receptek zsíros bőrre

Remek szépségápolási recepteket mutatunk a zsíros bőr tisztítására, a semleges zsír egyensúlyának helyreállítására, a pórusok szűkítésére és a gyulladás csökkentésére. Tehát, hogy megnyugtassa az irritált bőrt, mossa le arcát tüdőfű főzettel, melyhez 10 gramm tüdőfűre és egy pohár vízre lesz szüksége. Forralja össze a főzetet, majd ha kihűlt, tisztítsa meg bőrét a főzettel. Ez a főzet eltávolítja a gyulladást és a bőr azonnal szárazabb lesz. A zsírtartalomra hajlamos bőr alaposabb ápolásához használja nagyanyáink további kozmetikai receptjeit, mint a tojás maszkot, a káposzta maszkot, vagy épp a paradicsom maszkot. A tojás maszk készítésénél két evőkanál friss gyümölcslevet keverjen össze egy tojásfehérjével. Ezt a masszát kenje az arcára, és néhány perc múlva mossa le. A fehérje-sorbet maszk nemcsak a zsírtól szabadítja meg bőrét, hanem egy kicsit fehéríti is azt. A káposzta maszk készítése során a káposztát vágja apróra és vigye fel az arcára. Majd az egészet fedje le puha ruhával vagy zsebkendővel. Tartsa körülbelül fél órán keresztül az arcán, majd öblítse le hideg vízzel. A paradicsom maszk során készítsen szuszpenziót az érett paradicsom pépéből, és használja maszkként. Tisztítja a bőrt és összehúzza a pórusokat.

Receptek vegyes bőrre

A kombinált bőrápolásban a készítmények zsíros és száraz bőrre is használhatók, a problémás területeken alkalmazva. De használhat minden bőrtípusra alkalmas univerzális szépségrecepteket is. Ilyen a sárgarépa maszk is. A finomra reszelt sárgarépát keverje össze a tojássárgájával. A kapott keveréket 20 percig az arcon tartsa, majd először meleg vízzel mossa le, majd pedig hideggel. A maszk gyönyörűen puhítja a bőrt és ideális gyakori használatra is. A búzadara maszk készítése során keverjen össze két evőkanál búzadarát tojásfehérjével. Használja maszkként. A hatás nem marad el. Vegyes bőre tiszta lesz és hidratált.

Az évszakok változásával bőrünk is vitaminbonbára vágyik. Ebben segíthetnek a frissítő maszk keverékek, köztük az aloe verás maszkok vagy épp a tök maszk. Az aloe verás maszk készítése közben keverje össze az aloe vera pépet a tojássárgájával. A keveréket háromszor, háromperces időközönként alkalmazza az arcra és a nyaki területekre. A harmadik réteg felvitele után várjon 10 percet, és öblítse le a maszkot. A tök maszknál a sütőtök húsát finomra reszelje le, melyhez forró tejet adjon. A keveréket vízfürdőben melegítse, és zabot vagy zabpelyhet adhat hozzá a sűrűség érdekében. A sűrű maszkot vigye fel arcára és hagyja hatni 10 percen keresztül. Használatával bőre üdévé és puhává válik.

Mindezeket a népi bőrápolási módszereket a nők több generációja használta és napjainkban is használja nagy előszeretettel. És nem hiába nevezik szépségrecepteknek, mert használatuk után visszaadják a bőr természetes szépségét és ragyogását. Éppen ezért próbálja ki Ön is!

"Partner cikk" Fotó forrása: awashop.sk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...