2017.10.30. 09:18:32 10166 298

Szépségtippek, ha rossz passzban vagy
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos, nem lehet minden napunk egyformán jó. Nem kelhetünk fel minden reggel úgy az ágyból, hogy a Nap úgy süt, ahogy mi szeretnénk, a madarak csicseregnek, az életünk pedig csodálatos. Amúgy lehet, hogy az, csak éppen mi nem érezzük abban a pillanatban annak. És ez bizony az arcunkon látszik meg legelőször.

Gyors smink - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyors smink

Szóval, még a nyúzottabbnál is nyúzottabban ébredünk. A hajunk százfelé áll, a szemünk alatt óriási karikák éktelenkednek, a bőrünk pedig… hát, hogy is mondjam, mindenféle egészségtelen színben pompázik. Szerencsére apró trükkökkel gyorsan segíthetünk ezen, és csinos külsővel indulhatunk neki a napnak. Talán ha kívülről rendben vagyunk, a hangulatunk is jobb lesz kicsit.

Ragyogj újra a bőrödben!

A fakó bőr nem túl szép látvány sem magunknak, sem másoknak. A legjobb ellenszere a friss levegő, a mozgás. Ha van rá lehetőséged, reggel sétálj el a munkahelyedre, vagy legalább néhány megállót tegyél meg gyalog. Ami még fontos, hogy töltsd fel folyadékkal, vitaminnal a bőrödet! Az ilyen reggeleken semmiképpen se feledkezz meg bőröd hidratálásáról, a bőrtípusodnak megfelelő arckrémmel.

Minden nap egy kicsi odafigyelés, és teljes a siker!

A jól megválasztott hidratáló krém mellett nagyon fontos, hogy esténként alaposan távolítsuk el a sminket az arcunkról, kerüljük a túl cukros, túl sós ételeket. Emellett ne feledkezzünk meg a rendszeres radírozásról sem. Egy-egy ilyen művelet után frissebb, ragyogóbb lesz az arcbőrünk.

Viszlát, karikák!

A karikás, mindenféle színben pompázó szemek a rossz nap (és a kevés alvás) legelső, (szó szerint) szembetűnő jelei. Ha vagy olyan szerencsés helyzetben, hogy egy-egy reggel kialudhatod magad, vagy egyik délután ledőlhetsz pár órára, akkor ne légy rest pótolni az elmaradt pihenést. Ha viszont gyors segítség kell, akkor elő két teafilterrel (fekete tea legyen, ha lehet), amit előzőleg elkészítettél, és szorítsd a szemedre néhány percig. Ha ez nem válik be, vagy nincs időd főzögetni, mehet két kiskanál a hűtőbe, amit aztán onnan kivéve szintén a szemedre kell szorítani. Végül elő a korrektorral, aztán volt-nincs szem alatti karika.

Még mindig a szemek!

A gyönyörű, ragyogó szemek! Na, ez egy igazán fáradt nap kezdetén nem igazán látható. Ilyen esetre jó, ha tartasz otthon egy A- és C-vitaminban gazdag szemránckrémet, ami sokat segíthet a fáradt bőr, szemek felfrissítésében. Egy jól irányzott smink, egy jól megválasztott szempillaspirál sokat segíthet rajtunk!

Formás, sima ajkak… még ha a napunk rossz is!

Este egy kis méz az ajkakra (nem lenyalogatni!:-)), reggel átmasszírozni a fogkefével, hogy eltűnjenek az elhalt hámsejtek, és máris új fényben tündököl a szánk is!

Hajas kérdések…

Ahogy az arcbőrnél, úgy a hajnál is nagyon fontos, hogy a hajtípusunknak megfelelő sampont, balzsamot válasszuk. Ha nem így teszünk, meglehet, a hajunk pont emiatt néz ki lestrapáltnak, „fáradtnak”. Néha-néha pedig iktass be egy hajpakolós fél órát is, amikor is a hajtípusodnak megfelelő pakolással a „fejed tetején” relaxálsz egy fél órácskát. Hajad is, lelked is hálás lesz érte.

Ha mosolyogsz a világra, visszamosolyog Rád!

Amilyen közhelyes mondás, annyira igaz! Mert hiába a tökéletes smink, a szép haj, ha belülről nem ragyogsz, az bizony a külsődre is kihat. Szóval, induljon bármilyen nehezen vagy rosszul egy nap, mosolyogj, ne hagyd magad és hidd el, hogy ma is egy csodálatos nap vár Rád!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.