2020.04.27. 16:00:02 7895 246

Szépség smink nélkül – használd regenerálódásra az otthon töltött időt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a smink már a mindennapjaink részévé vált kisebb-nagyobb mértékben, bizony furcsa lehet hetek óta otthon ülni és azt az arcot használni, amit egyébként felkelés után ki szoktunk javítgatni egy előnyös sminkkel. Most természetesen indokolatlan lenne korrektor, szempillaspirál vagy pirosító után nyúlni, ám szépítkezni ezen túl is lehet.

Smink nélkül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Smink nélkül

Szerencsére évek óta egyre inkább elismert az én-idő fontossága. Ennek az önmagunkkal töltött időnek pedig a nőknél szinte kihagyhatatlan eleme a szépítkezés. Mert jól érezzük magunkat tőle, mert önbizalmat ad, hogy kiemelhetjük előnyös vonásainkat és az önbizalomtól valóban megszépülünk. Fontos tehát, hogy ez ne maradjon ki az önként vállalt és globálisan javasolt karantén időszak alatt sem. Ezúttal válaszd a szépítkezés egy másik formáját; most a bőröd, hajad, körmeid egészségére fókuszálj, az egészséges ápoltságnál ugyanis semmi nem ragyog szebben! A bőrápolás maradjon a mindennapjaid része!

Most, hogy nem sminkelsz, talán az esti arclemosó használata is elmarad, pedig ugyanolyan fontos, hogy a napi szennyeződéstől megválj, mielőtt regenerálódásra küldöd az arcod a párnára. Használj mélytisztító arclemosót, vagy a bőrtípusodnak megfelelő szappant. Tegyél fel rendszeresen problémaspecifikus arcpakolást és ne feledkezz meg a nappali és éjszakai arcápoló krémről és az UV védelemről sem! Bár a barnító sugarak üvegen keresztül nem motiválják a bőrünket melanin termelésre, sajnos az ártó UV sugarak átjutnak, ablakon keresztül is károsítanak. A bőrradír vagy hámlasztó rendszeres használatáról se feledkezz meg! Az elhalt hámsejtek eltávolítása segíti levegőhöz jutni a sejtjeidet, növeli a krémek, pakolások hatékonyságát és segít megelőzni a mitesszerek, aknék kialakulását is.

Szemöldök karbantartás

Bár most alig látja valaki, nem érdemes ellustulnunk szemöldök kezelés terén. Szedjük a szokásos formára, ám ha festetni vagy színezni szoktuk, ezúttal inkább kezeljük E-vitamin tartalmú ápoló olajjal. Ezt egy spirálkefe segítségével könnyedén felvihetjük. Ha nem vagyunk biztosak a szemöldök formázás mikéntjében, inkább hagyjuk egy kicsit vastagabbra, de semmiképp ne szedjük túl, mert az igen nehezen visszafordítható, bizonyos esetekben pedig visszafordíthatatlan eredménnyel járhat.

Spirál helyett varázslat – szempilláinkért

A szempillák olyan szépen keretezik és emelik ki a szemünket, hogy szinte minden hölgynél fontos előkelő helyen szerepel a szempillaspirál a dekorkozmetikumok fontossági listáján. A hosszú távú spirálozás vagy műszempilla használat után azonban itt az ideje egy kis szünetet tartani! Ebben az időszakban inkább használjunk spirálkefével felvitt hidegen sajtolt növényi olajokat. Elsősorban az argánolaj és a ricinusolaj lesz nagyon jó hatással a pillákra. Ezek serkentik a növekedést, dúsabbá, hosszabbá teszik a pilláinkat. Este vigyük fel és hagyjuk fenn egész éjjel. Rendszeresen, vagy kúraszerűen használva lehet részünk látványos változásban!

Ejj-haj, milyen az a karantén-frizura?

Fodrászhoz még lehet, de nem javasolt és nem érdemes mennünk, hiszen ott is ki vagyunk téve a vírusnak. Maradjunk otthon és fordítsunk inkább ezúttal nagyobb figyelmet a hajápolásra. A szempilláknál már említett ricinus-, és argánolaj a hajhagymákat is serényebb munkára sarkallja, így nem csak ápolt és egészséges lesz a hajkoronánk, de intenzív növekedéssel is számolhatunk. Annak ellenére, hogy otthon dekkolunk és a kutya sem látja (vagy pont a kutya látja csak), fésülködjünk minden nap, készítsünk egy szép fonatot – sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. Színek helyett ápolás - a körmökön is!

Körömlakk, műköröm és a géllakk helyett a körmeinket is inkább paraffin pakolással és más ápoló olajokkal kényeztessük! Engedjük megújulni a kémiai és fizikai hatásokkal terhelt körmeinket, erősítsük a megfelelő tápanyagokkal és legfeljebb ezt követően szánjuk az időt egy-egy különleges manikűr elkészítésére.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...