2018.06.27. 17:35:55 9001 284

SzegedArt - Szabadtéri fesztivál kezdődik a csongrádi megyeszékhelyen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szabadtéri kiállításokkal és koncertekkel viszi közelebb a kultúrát a helybeliekhez és a városba látogatókhoz két hónapon át a SzegedArt fesztivál.

Szeged, Dóm - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szeged, Dóm

Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy évről-évre bővül a fesztivál programja, idén több mint húsz rendezvény várja a látogatókat a város utcáin és terein.

A program nyitányaként pénteken az Al Fresco Régizene Együttes koncertezik a Wagner udvarban, Bánvögyi László szobrászművész alkotásaiból rendeznek kiállítást Égövek, ábrák, csillagok címmel, és ekkor lép föl a Wolfson College kórusa is Cambridge-ből. A közeli Klauzál téren a Temesvári László több mint ötezer darabos képeslap-gyűjteményéből válogatott Szeged főutcája anno című tárlaton megismerhetik az érdeklődők, hogy milyen szerepet játszott a város életében a Tisza az elmúlt két évszázadban.

Július 7-én a Kárász és a Kölcsey utca találkozásánál a Szegedre hazatérő Nagy Bandó András karikatúráiból rendeznek tárlatot, a közeli éttermek teraszain pedig fiatal művészeket - Hudi Dánielt és Kovács Zsigmondot - figyelhetik meg a vendégek alkotás közben.

Július 13-tól 15-ig Szeged belvárosában, tíz helyszínen csaknem száz muzsikus lép föl az Utcazene fesztiválon, közülük a közönség szavazata alapján választják ki a megmérettetés győztesét.

Július közepétől szabadtéri kiállítás mutatja be a Széchenyi tér történetét a Móra Ferenc Múzeum gondozásában, augusztusban pedig két, ötven éve kiállító művész, Fritz Mihály és Kalmár Márton 25-25 szobra látható a Dugonics téren.

A fesztivál lezárásaként augusztus 18-án szegedi alkotócsoportok tagjai az 1900-as évek elejét idéző jelmezekbe öltözve festenek a Széchenyi téren.

A kiállításokat szabadtéri hangversenyek kísérik szombat esténként a Klauzál téren. Fellép a hódmezővásárhelyi és a debreceni helyőrségi zenekar, valamint a Magyar Honvédség Légierő Zenekar Szolnokról, repertoárjukban a hagyományos indulók mellett musical- és filmzene-feldolgozások is szerepelnek. A belvárosban koncertezik majd a Polgár Gyula Quartett, a Storyville Jazz Band, Szentes Város Fúvószenekara, a kisteleki id. Vándor Rudolf Fúvószenekar, valamint a Szegedi Fúvószenekari Fesztivál több résztvevője is.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...