2021.04.24. 10:29:30 7572 246

Süssünk valami finomat! – Tojás nélkül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem egy recept kezdődik úgy: „Végy két tojást!” De mi van akkor, ha ételallergia, divatos étkezési irányzatok, vagy egyéb okokra hivatkozva nem fogyasztunk tojást? Esetleg nincs otthon a receptnek megfelelő mennyiség? Szerencsére, van lehetőség ezen alapanyag helyettesítésére.

Tojás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojás

Vannak olyan receptek, amik eleve nélkülözik a tojást, mint például ez a pofonegyszerű muffin. Ám ha gyorsan kell a tojáshelyettesítő egy tojást igénylő receptbe, a következőket használhatod.

Ha nem bánod a „mellékízt”

Körülbelül 6 dkg banán felel meg 1 darab tojásnak. Fontos, hogy érett legyen a gyümölcs, így villával alaposan össze tudjuk törni és könnyedén bele tudjuk keverni a tésztába. A banán mellett szóló érv, hogy édesít is, így akár cukorból is kevesebb kell majd a sütinkbe. Az íze kicsit érződik ugyan, de muffinba, kevert tésztákba, akár palacsintába is belecsempészhető.

Ha semleges ízre van szükséged

A keményítővel nem lőhetsz mellé, hiszen valóban nem érződik az ételen, ha belekerül. Ha kukoricakeményítőt használsz, a gluténmentességet is kipipálhatod, ami fontos, ha ételallergiától szenvedsz. 1 tojás helyettesítésére 2 evőkanál keményítőt keverj össze 2 evőkanál vízzel.

Gyümölcs kipipálva!

Ha növelnéd a muffinod, kekszed gyümölcstartalmát, almaszósszal helyettesítheted a tojást. Nagyjából 60 grammnyi elég 1 tojás helyettesítésére. Szintén nagy előny, hogy sütés után alig érződik az alma íze.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...