2022.05.10. 12:15:00 8414 254

Stílusos vendégvárás: Délutáni teaparti angol módra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Képzeld csak el milyen jó lenne a langyos tavaszi napsütésben végre a teraszon uzsonnázni! A még meleg pogácsa, finom szendvicsek és némi teasütemény a hatalmas kancsó Earl Grey tea mellett. De várjunk csak! Ez így már nem is egyszerű uzsi, hanem szinte teadélután!

Angol tea parti - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Angol tea parti

Az angol úri életet bemutató filmekből elirigyelt művészi porcelán teáskészletek, a frissen vágott virágok és a vászon terítők saját otthonunkban is kaphatnak némi szerepet. A fényesre törölt ezüst evőeszközkészlet hiányát a jó barátitársaság fogja feledtetni. A délutáni teázás lassan elfeledett hagyományát újrateremthetjük saját otthonunkban!

Íme minden, ami a délutáni teaparti otthoni megszervezéséhez szükséges:

A délutáni teának két fő alapeleme van: az egyik nem meglepő módon maga a tea, valamint a nagyon gusztusos szendvics- és csemegetál. A háromszintes tálalótálca elengedhetetlen az igazi angol ceremóniákon, amire legalulra az apró szendvicsek, középre a pogácsa, és a tetejére pedig az édességek kerülnek.

A tea

A délutáni teához szükség lesz egy szép, minimum 4 vagy 5 teáscsészéből és egy teáskancsóból teáskészletre. A csészékhez mindenképpen jár a csészealj és a teáskanál. Bár a vadonatúj készletek között is találni a célnak megfelelő romantikusabb kivitelt, mindig különlegesebb antik csészékben felszolgálni a teát.
A készlet előkészítése után gondoskodjunk egy kevés tejszín és kockacukor kihelyezéséről a forró italízesítése gyanánt. A tea lefőzéséhez vásároljunk jó minőségű Earl Grey teát, de az eltérő ízlésű vendégekre gondolva készüljünk némi gyógyteával, például citromos gyömbér vagy kamillateával is.

A szendvicsek és édes frissítők

A háromszintes tálalótálca elemeinek sorba vételén most a sor: A szendvics legyen valami nagyon egyszerű. A héjától megszabadított, négyzet vagy téglalap alakú kenyérszeletekre krémsajt és a szeletelt uborka, esetleg humusz, paprika és rukkola, esetleg a tonhal és a reszelt kelkáposzta is kerülhet.
A pogácsáknál, amiket a legjobb frissen elkészíteni, ne csak a magyar sós pogácsákra gondoljunk, hanem az édes változatokra is! Ez utóbbihoz tegyünk az asztalra kis tálkákban gyümölcslekvárt.
A desszerttálcához válasszunk falatnyi teasüteményeket, de a kisebb gyümölcskosárkák szintén íncsiklandó választás. A kínálótál mellé jó ötlet friss gyümölcsöt és csipeszeket is kitenni.
Az elegáns terítés részeként készülj vászon terítővel, szalvétákkal és makulátlanul tiszta edénykészlettel, de ne feledkezz meg a friss vágott virágokról sem! Az asztalon szereplő étkészletek, a váza és a terítő színe és mintája tartozzon egy inkább pasztelesebb színsémához, és nem árt kerülni a különböző, esetleg markánsan erőteljes minták keverését!

Ha követed ezt a kis útmutatót, könnyedén gyönyörűvé varázsolhatod a vendégváró asztalkát, és emlékezetessé teheted a vendéglátást a meghívottak számára.

Forrás: www.divine.ca

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...