2017.05.20. 11:04:44 9914 282

Sportolj! – 7+1 okot adunk rá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egészségesebbek, fittebbek, izmosabbak, magabiztosabbak lehetünk, ha nem sajnáljuk az időt, energiát arra, hogy hetente néhányszor mozogjunk valamit. Ám van, hogy ez a néhány ok nem elég motiváció arra, hogy elkezdjünk mozogni valamit. Mi most mutatunk még néhány indokot, miért is moccanj!

Sportos - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sportos

A csinos alakon, izmos testen kívül még jó néhány pozitív hatása van annak, ha nekiállunk sportolni. A lista tovább bővíthető, úgyhogy a teljesség igénye nélkül íme néhány indok, miért érdemes rendszeresen ellátogatni a közeli edzőterembe.

Sportolj, mert…

... magabiztosabb lehetsz!

Legyél bármilyen korú, súlyú, magasságú, ha rendszeresen sportolsz, jobban érzed majd magad a bőrödben, az önbizalmad is nő majd.

... boldoggá tesz!

Mozgás közben endorfin, vagyis boldogsághormon szabadul fel a szervezetünkben, így nem csak testünknek, hanem lelkünknek is jót tesz, ha megmozgatjuk tagjainkat.

... segít, hogy igazán kipihend magad

Ha sportolunk, testünk hőmérséklete megemelkedik, ám mozgás után néhány órával újra csökken, így jelezve, hogy testünk készen áll a pihenésre. Ha lefekvés előtt néhány órával iktatunk be egy kis mozgást, mire ágyba kerülünk, nem kell azon aggódnunk, hogy nem tudunk majd elaludni.

... segíthet, hogy még kreatívabbak legyünk!

Nem megy a gondolkodás, nem megy az ötletelés? Fuss egy kört a ház körül, vagy sétálj egy kicsit, és beindulnak azok az agytekervények. Nem csak tested, de agyad is mozgásba kerül ilyenkor. Ha rendszeresen mozogsz, könnyebben kibírod majd a napot, és ötletek terén is jobban teljesítesz majd.

... kevésbé aggódsz majd!

Te is észrevetted, hogy jó néha kicsit kiszellőztetni az agyad, mást csinálni, hogy elfeledkezz a problémáidról? A sport erre is jó! Ha stresszes időszak áll előtted, egy-egy óra mozgás csökkenti az aggodalmaid, és könnyebben veszed majd az akadályokat.

...egészségesebb lehetsz!

Ez nyilván nem meglepő, ám mi most a szabadban történő sportolásra gondoltunk! A friss levegőn eltöltött sportos órák igazán jó hatással lehetnek szervezetünkre, erősítik azt. A napsütés pedig, ami ilyenkor megsimogatja arcunkat, feltölti D-vitamin készletünket is.

...„megmozgatja” a szürkeállományodat is!

Agyad azon részét, mely felelős a tanulásért, illetve az információk áramlásáért a rövid illetve hosszú távú memóriába, segít karban tartani már egy kicsi mozgás is.

... segít a függőségek leküzdésében

Az alkohol, a dohányzás, a szex okozta örömökkor ugyanazok a hormonok szabadulnak fel, mint amikor sportolunk. Ez a hormon pedig a dopamin. A legtöbb függőség valójában e hormon utáni sóvárgásban nyilvánul meg. A sport pedig pont ezt a sóvárgást tudja kordában tartani.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...