2024.05.17. 08:34:59 5717 238

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Kertészkedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kertészkedés

Az egyetlen negatívum talán az az, hogy nem egy tiszta munka, vagyis hol a ruhánk, kezünk, arcunk lesz maszatos, és bizony a körmünk alá is kerül némi anyaföld. Míg a kezünket, arcunkat könnyen megmossuk, addig a körmünket egy ideig sikálhatjuk, míg újra tiszták lesznek. DE! Íme, egy tuti tipp, amivel ez utóbbi műveletet kihagyhatod, mert a körmeid megússzák a bepiszkolódást!

Ragyogó körmök, gumikesztyű nélkül!

Ha a jól bevált gumikesztyűdet elragadták a kerti manók, és hiába keresed égen-földön, nem találod, akkor sincs minden veszve, mert a körmeid tiszták maradnak.

A nagy trükk

Végy egy szappant, és mielőtt beleveted magad a kerti munkákba, húzkodd végig a körmeidet a szappanon. Ez a szappanréteg megvédi majd a körmöcskéid a bepiszkolódástól! Ha megvagy a melóval, mosd meg a kezed a szokásos módon!

Még egy kis puhaság jöhet?

Egy kevés olajat (olíva, repce, kókusz) oszlass el a kezeden, majd mehet rá egy citrom kifacsart leve és némi durvább szemű só, amivel eltávolíthatod az elhalt hámsejteket. Ugye, milyen pihe és puha lesz a bőröd!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...