2024.10.08. 12:46:36 3341 137

Social detox: érdemes néha távol maradni a közösségi médiától
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A közösségi média ma már szinte elválaszthatatlan része az életünknek. Napi szinten görgetjük a hírfolyamot, olvassuk az üzeneteket, képeket és videókat osztunk meg. Hogy milyen hatással van ez ránk? A social detox, vagyis a közösségi médiától való átmeneti elszakadás, egyre népszerűbb eszköz a mentális és fizikai egészségünk javítására. Ez nem azt jelenti, hogy végleg el kell hagynod a közösségi médiát, csupán engedj meg időnként magadnak egy kis szünetet. Ez segít abban, hogy visszatalálj a valósághoz, és újra felismerd azt, ami igazán fontos az életedben. Néhány érv amellett, hogy tényleg megtedd.

Közösségi média Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közösségi média Fotó:123rf.com

Csökkenti a szorongást és stresszt

A folyamatos online jelenlét, az értesítések, a lájkok számlálása és a másokkal való összehasonlítás hosszú távon negatív hatású lehet. Egy social detox lehetőséget ad arra, hogy megszabadulj ettől a nyomástól, és jobban a saját életedre tudj koncentrálni. Az agyadnak időre van szüksége a pihenéshez, folyamatos stimuláció nélkül.

Erősíti a valós emberi kapcsolatokat

Az online kapcsolattartás fontos, de a valódi, személyes találkozások még fontosabbak. Egy social detox során rájöhetsz, hogy mennyire értékesek azok a pillanatok, amelyeket barátokkal vagy családtagokkal személyesen tölthetsz. Több időd lesz minőségi beszélgetésekre, mélyebb emberi kapcsolatok építésére, amelyek hosszú távon sokkal nagyobb elégedettséggel tölthetnek el, mint a virtuális interakciók. A környezeted elképesztő hálás lesz, ha egy találkozó alatt nem a telefonod bújod állandóan, hanem helyette velük foglalkozol.

Javul a hatékonyság és a koncentráció

A közösségi média könnyen elvonja a figyelmet a mindennapi feladatokról. Ha egy időre megszakítod ezt a fajta kapcsolatot, azt tapasztalhatod, hogy jobban tudsz összpontosítani a teendőidre, és gyorsabban végzel velük. Így nemcsak hatékonyabb lehetsz, hanem több szabadidőd is lesz a pihenésre vagy a hobbijaidra.

Jobban alszol

A képernyők kék fénye és a folyamatos információáradat megzavarhatja az alvásod. Ha lefekvés előtt nem böngészel a közösségi médián, és tudatosan tartasz szünetet a nap folyamán is, az segíthet a mélyebb, pihentetőbb alvásban. Az agyadnak szüksége van a lecsendesedésre!

Időt nyersz magadnak

A közösségi médián töltött idő sokszor észrevétlenül elillan. Amikor nem pörgeted az appokat, hirtelen több szabadidőd lesz. Ezt az időt hasznosabban töltheted például sporttal, olvasással, új készségek elsajátításával, vagy egyszerűen csak pihenéssel.

Önbizalom növelésre is kiváló

A közösségi médiában gyakran találkozunk idealizált képekkel mások életéről, amelyeket könnyű összehasonlítani a sajátunkkal. Ez az összehasonlítás azonban sokszor torzítja az önértékelésünket. Ha egy időre kilépsz ebből a körforgásból, több időd lesz magadra figyelni, és észreveheted, hogy a saját életed is tele van pozitív dolgokkal. Hidd el, nem kell mások életével versenyezned!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hiszel a teremtő erődben? Érdemes!

A manifesztációval, vagyis azzal, hogy gondolataink erejével teremteni tudunk, manapság egyre gyakrabban találkozhatunk különböző platformokon, rengeteg könyv, előadássorozat foglalkozik a témával. Sokan egyáltalán nem hisznek benne, de van egy egyre szélesebb tábor, akik viszont rendszeresen alkalmazzák. Mi ez a sokak számára megfoghatatlan, „csodaszámba menő dolog”, hogyan működik, és milyen hatással lehet az életünkre?

Hogy őrizd meg a csillogást? Hasznos tippek az arany, ezüst és réz tisztításához

Legyen az a nagyitól örökölt ezüst medál, a babakori arany fülbevaló, aminek már csak a fél párja van meg, de nagyon kedves emlék, vagy anyukád rézből készül tortalapátja… Mind-mind olyan dolgok, amelyekre, ha ránézel, szeretettel teli hangulat jár át. Nagy becsben tartod te is az ilyen emlékeket, ugye? Hogy a számodra fontos kincsek sokáig megőrizzék szépségüket, mutatunk pár hasznos tippet, így nemcsak szívedet ragyogják be, hanem eredeti pompájukban tűnődhetnek még hosszú-hosszú ideig.

Merülj el a szavak világában: az olvasás varázsa

Az olvasás olyan, mint egy titkos ajtó, amely új világokat nyit meg előttünk – legyen az egy másik kor, hely vagy akár egy teljesen ismeretlen univerzum. De nemcsak a fantáziánkat táplálja, hanem a lelkünket is megnyugtatja. És hogy milyen pozitív hatásai lehetnek a rendszeres olvasásnak? Ha lejjebb görgetsz, kiderül!