2018.09.28. 17:15:22 8718 283

Sajtmustrát tartanak a hétvégén az etyeki Gasztrosétányon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Új rendezvény debütál szombaton az etyeki Gasztrosétányon, a Sajtmustra, amelyen az ígéretek szerint a Kárpát-medence legjobb sajtmesterei mutatják be termékeiket - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Sajtkosár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajtkosár

Ez a hatodik Sajtmustra, de első alkalommal rendezik meg Etyeken az eseményt. Rókusfalvy Pál főszervező arról beszélt, hogy évek óta tervezték, hogy a sajtkészítőkkel még szorosabbra fűzik a kapcsolatot, és nagy öröm számukra, hogy a szakma krémjét képviselő sajtmustra az idén Etyeken valósul meg.

Hegedűs Imre sajtmester, a Magyar Sajtkészítők Egyesületének képviselője elmondta: 30 sajtmester hozza el portékáját, 100-120 féle sajtot kóstolhatnak meg a látogatók a rendezvényen. Közte lesz az ország legjobb sajtja is - mondta, hozzátéve, hogy sajtversenyt is rendeznek, és délután már a nyertes sajtokból is vásárolhatnak a vendégek. Mint mondta, a különféle sajtokat a hozzájuk illő borokkal együtt lehet megkóstolni, szakértők útmutatása mellett.

Mint elhangzott, az érdeklődők megtekinthetik a sajtkészítés menetét, láthatják a sajtfüstölést és a parenyicanyújtást, kipróbálhatják a vajköpülést, és kérdezhetnek is a mesterektől.

A Gasztrosétány boros és ételkínálatából egyaránt válogathatnak a látogatók. Rókusfalvy Pál elmondta: a megszokott módon két tucat pince nyitva lesz, a kínálatban sonka, csokoládé és sör is szerepel, továbbá kiegészítő programokkal is készülnek.

A gyerekeket a Sajtkukac játszótér várja, ahol ügyességi játékokon keresztül ismerkedhetnek a sajtkészítés folyamatával a fejéstől kezdve a sajthordáson és préselésen keresztül a kóstolásig.

A Sajtmustra részletes programja a https://etyekipiknik.hu honlapon található meg.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...