2017.04.20. 12:29:50 13837 391

Rossz a közérzeted? Meglepő dolgok lehetnek a háttérben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Dekoncentráltnak, fáradtnak találod magad, esetleg kényelmetlenül, kellemetlenül érzed magad a bőrödben, pedig látszólag semmi okod erre? Nos, lehet hogy olyan dolgok zavarják nyugalmas óráid, amelyekre nem is gondolnál!

Mobilozás az ágyban | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobilozás az ágyban | Fotó: 123rf.com

1. Túl szűk a nadrág

Amikor hazaérsz a munkából, lehet, hogy már kényelmetlennek érzed a nap közben hordott ruhát, és azonnal le is dobod, vagy legalább kigombolod a felső gombot a nadrágon - mmm, így már sokkal jobb, igaz?! Ugyanakkor egy túl szűk nadrág teljesen elterelheti a gondolataidat már nap közben is, és kényelmetlenül érezheted magad. Persze, ha éppen fogyózol, jó lehet ösztönzésnek megtartani egy-két szűkebb darabot, de inkább ne vedd fel őket addig, amíg nem elég kényelmesek, a többit pedig ajándékozd el... Úgyis csak foglalja a helyet a szekrényedben.

2. Képernyők, kijelzők, monitorok...

Manapság elég nehéz elkerülni a különböző kijelzőtípusokat, folyamatosan csekkoljuk a mobilunkat, bámuljuk a tévét és a monitoron dolgozunk. Néha egyszerre több is a szemünk előtt van... Ne csodálkozzunk tehát, ha kiszárad a szemünk, hiszen kevesebbet pislogunk, és ez kényelmetlenséget okoz. A fejed is könnyebben megfájdulhat, az elektroszmogról pedig ne is beszéljünk. Ezek a dolgok valóban képesek megzavarni a nyugalmad, kiverni az álmot a szemedből, és összességében fáradtabbá tesznek. Igyekezz limitálni a monitor illetve televízió előtt töltött időt, a telefonodat sem kell az ágyban babusgatni!

3. Extra párnák az ágyban

Párnákkal teli ágyPárnákkal teli ágy

Mostanában divat mindenféle díszpárnával megtölteni az ágyunkat, amelyeket vagy eltávolítunk alvás előtt, vagy nem. Lehet, hogy némelyikhez még ragaszkodsz is, mert mondjuk kényelmes olvasáshoz. A többi hova kerül? A földre? Ide-oda a szobában? Ez zavarhatja pihenésed, mivel a rendetlenség feszültté tehet, elvonhatja a figyelmedet. Idegessé válhatsz, és azt sem tudod majd, hogy mi okozza... Illetve most már erősen gyanakodhatsz a sok felesleges kacatra, amit az ágyad körül vagy az ágyadban tartasz.

A rendetlenség egyébként az irodai asztalon is hasonló következményekkel járhat, dekoncentrált és feszült leszel, nem végzed olyan hatékonyan a munkádat.

4. Egy kibontatlan levél

Lehet, hogy úgy döntesz, inkább nem ma bontod ki a fűtésszámlát, hogy elkerüld az azonnali szívrohamot és idegösszeomlást. Ugyanakkor a tudatalattidban dolgozni fog a felbontatlan levél, és gomba módjára növekedni fog benned a feszültség. Jobb, ha túl teszed magad a dolgon, és naponta ellenőrzöd a leveleidet.

5. Az ébresztő órád

Digitális óraDigitális óra

Amikor a férjem órát akart a hálószobába, a tudomására adtam, hogy csak olyat vagyok hajlandó elviselni, ami nem világít, és milyen jól tettem! Az éjszakai fény, különösen a kék színű, csökkenti a melatonin termelést, mely egy hormon, ami többek között a jó alvásért is felelős. Nem győzzük hangsúlyozni: ki a világítós kütyükkel a hálóból, és használjatok inkább analóg órát.

6. Ékszerek, ruhák, amiket nem is hordasz

Ékszert, táskát vagy ruhát kaptál ajándékba, amivel nem találták el az ízlésedet. Esetleg még mindig őrizgeted a menyecske ruhádat, hátha valahova még fel tudod venni (- jelen! :))? A felgyülemlett kacatok, ruhák, növelhetik a stressz szintedet, inkább fotózd le őket (ez jó lesz emléknek), és szabadulj meg tőlük. Egy percig se legyen lelkiismeret-furdalásod!

7. Délutáni kávé

Bár jól hangzik a munka után beülni egy kávéra a barátokkal, barátnőkkel, de a koffein miatt lehet, hogy éjjel egykor még pislogni fogsz... Főleg, ha egyébként sem vagy hozzászokva a kávéhoz. Válassz inkább forró csokit, teát vagy nyáron a limonádét.Ha kimondottan a kávé ízére vágysz, akkor kérhetsz koffeinmentes változatot!

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem rögtön két programom is lett mára: 1. Rendet tenni az íróasztalomon és környékén. 2. Átválogatni a ruhatáram - úgyis jön a nyár, igaz, ma még megfagyunk az áprilisi télben... :)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?