2021.02.01. 15:01:04 9788 248

Rögtönzés kontra tervezés – Ezért legyél spontán!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rögtönözni mindenkinek volna alkalma a mindennapokban, ez nem a művészek kiváltsága! Mi mégis a mások által eltervezett utakon járunk, minden egyes találkozást, ünnepet és heti menüt megtervezve. Az improvizáció művészete nem csak vészhelyzetben lenne alkalmazandó, ugyanis új lehetőségeket hozhat!

Mosolygó nők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosolygó nők

A jövőnk megtervezése azzal, hogy átgondoljuk a lehetőségeinket, és mindazt, hogyan érjük el a kitűzött célokat, fontos része az életünknek. Azonban teljesen felesleges 15 évre előre teleírni a naptárunkat, amikor úgyis közbejön valami olyan, ami teljesen felborítja a napot – esetleg ennél jóval hosszabb távú kihatással is járhat.

Mi történik velünk tervek nélkül?

John Lennon sokat idézett dalrészletével lehetne a kérdésre legpontosabban válaszolni, miszerint „Az élet az, ami történik veled, miközben el vagy foglalva tervek szövésével”. Tehát élhetnénk akár tervek nélkül is a pillanatnak, az ösztöneinkre hallgatva. Picit hippinek hangzik, nem igaz?

Rögtönözzünk többet a tervek hálójában!

Természetesen teljesen spontán élni szinte lehetetlen és nem kifejezetten célravezető, így a legjobb, ha az arany középutat próbáljuk fenntartani. Legyünk kicsit szabadabbak és nyitottak, így nem fogunk rágörcsölni arra, ha valamiben kudarcot vallottunk.

A spontán és váratlan elénk táruló új tér ugyanis teljesen más világot nyújthat nekünk, ami könnyedén megváltoztathatja jövőbeli elképzeléseinket. Az élet meglepetései újabb löketet adhatnak számunkra, de ezt a zűrzavart nyugodt hozzáértéssel magabiztosan fogjuk tudni kezelni.

Hogyan legyünk az improvizáció mestere?

Az tud sikeresen rögtönözni egy előre nem látható élethelyzetben, aki jól felkészült és hozzáértő. Ez pedig sokkal kimerítőbb lehet, mint tervezgetni. Amellett, hogy próbáljuk megőrizni a nyugalmunkat, figyeljünk a megérzéseinkre is. Akinek ezek nem a veleszületett képességei, ne csüggedjen el, tanulható dolgok mind.

Az új kihívásokra tekintsünk úgy, hogy habár kibillenthetnek minket az egyensúlyunkból, általuk jelentősen bővülhet a látókörünk! A gyors reakció sokszor döntő lehet a lehetőségek felismerésekor, de ezekre a helyzetekre is fel tudunk készülni, amennyiben tudatosan változtatunk a szokásainkon, azaz időnként tegyünk valami szokatlant. A rögtönzés kulcsa a sablonok nélküli gondolkodásmód.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!