2016.09.11. 08:29:06 9102 321

Reszelve, törve – 1+1 konyhai trükk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ember azt hinné, hosszú éveket, évtizedeket lehúzva a tűzhely mellett konyhatündérként, neki már nem mondhatnak újat, neki minden a kisujjában van. Ahogy a legbonyolultabb receptekkel, úgy a legmakacsabb foltokkal is elbánik. Aztán jön egy-két forradalmi felfedezés, ami teljesen megváltoztatja az életét.

Ropi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ropi

Na jó, ha teljesen nem is, de azért néhány, addig macerásnak tűnő dolgot megváltoztat az ember konyhai létén.

Mindig friss citromhéj

A család megkívánt egy kis túrós palacsintát, esetleg desszert gyanánt kínálnád a hófehér csemegét? Nálunk, ha bármilyen túrós finomság kerül az asztalra, egyvalami nem hiányozhat(na) belőle: a reszelt citromhéj, ami isteni ízt ad neki. Ám sajnos nem mindig van otthon friss citrom, hogy a héját lereszelhessem, a tasakos változatot meg általában elfelejtem beszerezni. Ám egy apró trükk ezt a gondomat is megoldhatja! Szóval, ha van otthon citrom, és szeretnénk későbbre is tartalékolni „kabátjának” finom ízéből, a következőket tegyük: reszeljük le a fanyar gyümölcs sárga „burkolatát” a szokásos módon, és tegyünk hozzá annyi kanál kristálycukrot, ahány kanál a citromhéjunk. Keverjük össze, majd mehet is a hűtőbe. Így akár több hétig is eláll a héj és sokáig friss marad.

Dobd fel a panírt!

Nálatok is előfordul, hogy egy-egy családi, baráti összeröff után egy-egy zacskóban marad egy kis ropi, kréker, sós keksz, ami végülis nem került ki az asztalra? Ha már mindenki teleette magát ezekből a finomságokból, eszedbe ne jusson akkor sem kidobni! Inkább gyűjtsd össze, tedd őket egy zacskóba és húsklopfolóval törd apró morzsára a maradék ropogtatnivalókat. Ez majd alkalomadtán mehet a husik, sajt, gomba és a különböző rántanivalókra panír formájában, a zsemlemorzsába belekeverve.

Forrás: dasistdochnochgut.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...