2022.09.05. 17:44:15 8557 308

Remek receptek őszi gyümölcsökből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári gyümölcsök szezonja lassan lezárul, de most élvezhetjük ki igazán az őszi gyümölcsök ízeit. Ha már nem izgat annyira a nyers gyümölcs gondolata, nekünk vannak öteleteink, miként dobhatod fel az étrendedet néhány fantasztikus recepttel. Nézzük, mit alkothatsz gyorsan és egyszerűen ezekből az őszi gyümölccsodákból.

Holland almafánk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Holland almafánk

Holland almafánk

Hozzávalók: 1.5 dl víz, 1 tasak instant élesztő, 50 g cukor (+1 ek.), 40 dkg finomliszt, 2 db tojás, 4 dl tej, 1 csipet só, 5 db alma, 2 ek porcukor, 1 teáskanál fahéj, 10 dl napraforgó olaj

Elkészítés: Az élesztőt 1,5 dl langyos vízben, egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet és elkeverjük a cukorral. A lisztes keverékbe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a langyos tej felét, majd simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a langyos tej másik felét is, amit elkeverünk, majd lefedve egy óráig hagyjuk kelni. A megtisztított és kimagozott almákat 1-2 cm vastag karikákra vágjuk. A megkelt tésztát megsózzuk, elkeverjük, ebbe mártogatjuk az almakarikákat. Forró olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük és porcukros-fahéjas keverékkel megszórjuk.

Gorgonzolával töltött körte

Hozzávalók:

A gyümölcshöz: 4 db körte, 1 ek vaj, 2 ek méz, 12 dkg gorgonzola, 5 dkg mandula, 4 szál kakukkfű, 10 dkg rukkola

A vinaigrette-hez: 3 ek olívaolaj, 1 ek balzsamecet, 1 ek mustár, 1 teáskanál méz

Elkészítés: A sütőt 175ºC-ra melegítjük. A vajat 1 ek. mézzel keverjük össze, a körtéket tisztítsuk meg és magozzuk ki, majd bekenjük a vágott oldalát. Ha a körte dülöngél, akkor a gömbölyű részéből vágjunk le egy keveset. A tepsibe egymás mellé rendezzük a körtéket a vágott felükkel felfelé, és süssük 15 percig. Serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk a mandulát. Kis tálban összekeverjük a gorgonzolát a mandulával és a maradék mézzel és a kakukkfűlevelekkel. A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A meleg körtéket megtöltjük a krémmel, a tetejét a maradék mandulával megszórjuk és lassan sütjük pár percet. A vinaigrette-et készítsük el egy aprítóban az összes hozzávalóval, majd a meleg körtét tálaljuk rukkolaágyon az öntettel meglocsolva.

Serranoba bújtatott füge kecskesajttal

Hozzávalók: 10 dkg serrano sonka (6 szelet), 2 db füge, 6 dkg kecskesajt (6 teáskanál lágy sajt)

Elkészítés: A fügéket megtisztítjuk, darabonként 3 szeletbe vágjuk. A serrano sonkát szeletenként kiterítjük. Az első egyharmadukba fektetünk egy-egy fügedarabot, megkenjük lágy kecskesajt krémmel, majd rácsavarjuk a sonkaszeleteket. Fogpiszkálóval megtűzzük, így nem csúsznak szét az alapanyagok. Rendkívül egyszerű és ízletes. Jó étvágyat hozzá!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...