2020.03.10. 09:00:14 8892 331

Reggelire egy jó kis medvehagymás buci?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha azt gondoltad, hogy a friss idény zöldségekre még sokat kell várnod, akkor nagyot tévedsz, medvehagymát már lehet találni. Például a Bakonyban, de lehet, hogy már egy hozzád közeli erdőben is, no meg a piacon. :) Készíts belőle például egy finom medvehagymás bucit!

Medvehagymás buci | fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Medvehagymás buci | fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Medvehagymás buci

Hozzávalók 10 db bucihoz:

50 dkg liszt
1 cs szárított élesztő
2 dl tej
1 dl víz
5 ek olaj
5 dkg medvehagyma
1 tk só

A lisztet keverjük össze a szárított élesztővel, a sóval, majd keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát is.

A tejet keverjük össze a vízzel, langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá az olajat is.

Ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd addig dagasszuk, hogy egy sima tésztát kapjunk. (én a kenyérsütőgéppel dagasztottam meg)

Ezután tegyük át egy kelesztőtálba, majd langyos helyen egy óra alatt, kelesszük a duplájára.

A megkelt tésztát borítsuk ki egy szilikonlapra, majd osszuk el 10 egyforma darabra. Ezután formázzunk gombócokat mindegyik tésztából.

Egy nagyobb tepsit (gáztepsit) béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb helyezzük rá a tésztagombócokat. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.

A sütőbe helyezzünk egy vízzel félig megtöltött kisebb edényt, majd melegítsük elő e sütőt 200 fokra.

Helyezzük be a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra a bucikat. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra a bucikat, majd hűtsük ki egészen.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...