2014.12.02. 16:30:13 11269 86

Receptjáték: édességek karácsonyra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon köszönjük a recepteket, amiket eddig kaptunk tőletek! Most néhány édes finomságot osztunk meg veletek. Továbbra is várjuk a karácsonyi ételeket a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre! Ne feledd, egyetlen egy recept beküldésével részt vehetsz az 500.000 forintos nyereménynövelés sorsolásán! Sok sikert kívánunk!

Sütemény karácsonyra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütemény karácsonyra

A nyereményjáték részleteit itt olvashatod! Biztatunk mindenkit, hogy ossza meg velünk kedvenc karácsonyi ételeit és hívja meg ismerőseit is a játékba!

Mézes Kinder szelet Ágitól

Hozzávalók

Tészta: 2 tojás, 1 evőkanál kakaópor, 5 dkg zsír, 3 evőkanál méz, 35 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 5 dkg kristálycukor, kevés tej

Krém: 2 csomag tejszínízű pudingpor, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál méz, 5 dl tej, 2 dl tejföl, 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (közepes méretű) tepsi hátán megsütjük.

A krémhez a pudingport, lisztet megfőzzük a tejben, és még melegen belekeverjük a mézet és a tejfölt.Teljesen kihűtjük. A margarint habosra keverjük, a kihűlt pépet hozzáadjuk, jól eldolgozzuk, majd megtöltjük a lapokat. A tetejére csokimázat teszünk.

Nagyon finom, igaz csak másnap szeletelhető. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.

Amerikai almatorta Líviától

Amerikai almatorta | Fotó: Némethné Magulya LíviaAmerikai almatorta | Fotó: Némethné Magulya Lívia

Hozzávalók:

5 db alma, 20 dkg kristálycukor, fahéj, 10 dkg sütőmargarin, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 2 db tojás, 1 dl tej

Elkészítés

Egy tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. Az almákat meghámozzuk, és rászeleteljük a papírra. Majd megszórjuk 5 dkg cukorral és a fahéjjal. A margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót. Jól kikeverjük, majd az alma tetejére öntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb. fél óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt, hirtelen mozdulattal tálcára borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és ízlés szerint pici fahéjat szórunk rá.

Méhkas süti Nagy Attilánétól

Méhkas sütemény | Fotó: Nagy AttilánéMéhkas sütemény | Fotó: Nagy Attiláné

­Hozzávalók:

24 dkg darált keksz,  13.5 dkg margarin (olvasztva ), 15 dkg porcukor,3 ek. kakaó,  2-3 ek. rum, kb. 4 ek. tej

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverem, egy kis részét kakaó nélkül hagyom, ezt töltöm a darázs formába, a többit pedig a kaptár-részébe.

Ha esetleg egy kissé lágyra sikerült volna a massza, formázás előtt rakd egy kicsit a hűtőbe.

Kör alakú háztartási keksz alapra helyezem, de lehet lekváros piskóta tallér is az alapja.

Belsejébe krémet is tehetünk úgy, hogy még a formába belenyomjuk egy fakanálnak a nyelét, így helyet csinálva a tölteléknek.   Krém I : a fenti mennyiséghez 10 dkg vaj, 1 ek rum, 1 tojás sárgája, 8 dkg porcukor szükséges.

Krém II: 13 dkg gesztenyemassza, 3 dkg porcukor, 8 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg vaj.

Mindkét krémet a belsejébe töltjük. Érdemes mind a kettőt kipróbálni! A formázás után távolítsuk el a formát, és egy kis mutatós sütik kapunk.

Köszönjük a recepteket! A játék csak december 8-ig tart! Küldd el a kedvencedet még ma (recept@proaktivdirekt.com)!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...