2014.12.02. 16:30:13 11318 86

Receptjáték: édességek karácsonyra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon köszönjük a recepteket, amiket eddig kaptunk tőletek! Most néhány édes finomságot osztunk meg veletek. Továbbra is várjuk a karácsonyi ételeket a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre! Ne feledd, egyetlen egy recept beküldésével részt vehetsz az 500.000 forintos nyereménynövelés sorsolásán! Sok sikert kívánunk!

Sütemény karácsonyra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütemény karácsonyra

A nyereményjáték részleteit itt olvashatod! Biztatunk mindenkit, hogy ossza meg velünk kedvenc karácsonyi ételeit és hívja meg ismerőseit is a játékba!

Mézes Kinder szelet Ágitól

Hozzávalók

Tészta: 2 tojás, 1 evőkanál kakaópor, 5 dkg zsír, 3 evőkanál méz, 35 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 5 dkg kristálycukor, kevés tej

Krém: 2 csomag tejszínízű pudingpor, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál méz, 5 dl tej, 2 dl tejföl, 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (közepes méretű) tepsi hátán megsütjük.

A krémhez a pudingport, lisztet megfőzzük a tejben, és még melegen belekeverjük a mézet és a tejfölt.Teljesen kihűtjük. A margarint habosra keverjük, a kihűlt pépet hozzáadjuk, jól eldolgozzuk, majd megtöltjük a lapokat. A tetejére csokimázat teszünk.

Nagyon finom, igaz csak másnap szeletelhető. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.

Amerikai almatorta Líviától

Amerikai almatorta | Fotó: Némethné Magulya LíviaAmerikai almatorta | Fotó: Némethné Magulya Lívia

Hozzávalók:

5 db alma, 20 dkg kristálycukor, fahéj, 10 dkg sütőmargarin, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 2 db tojás, 1 dl tej

Elkészítés

Egy tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. Az almákat meghámozzuk, és rászeleteljük a papírra. Majd megszórjuk 5 dkg cukorral és a fahéjjal. A margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót. Jól kikeverjük, majd az alma tetejére öntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb. fél óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt, hirtelen mozdulattal tálcára borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és ízlés szerint pici fahéjat szórunk rá.

Méhkas süti Nagy Attilánétól

Méhkas sütemény | Fotó: Nagy AttilánéMéhkas sütemény | Fotó: Nagy Attiláné

­Hozzávalók:

24 dkg darált keksz,  13.5 dkg margarin (olvasztva ), 15 dkg porcukor,3 ek. kakaó,  2-3 ek. rum, kb. 4 ek. tej

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverem, egy kis részét kakaó nélkül hagyom, ezt töltöm a darázs formába, a többit pedig a kaptár-részébe.

Ha esetleg egy kissé lágyra sikerült volna a massza, formázás előtt rakd egy kicsit a hűtőbe.

Kör alakú háztartási keksz alapra helyezem, de lehet lekváros piskóta tallér is az alapja.

Belsejébe krémet is tehetünk úgy, hogy még a formába belenyomjuk egy fakanálnak a nyelét, így helyet csinálva a tölteléknek.   Krém I : a fenti mennyiséghez 10 dkg vaj, 1 ek rum, 1 tojás sárgája, 8 dkg porcukor szükséges.

Krém II: 13 dkg gesztenyemassza, 3 dkg porcukor, 8 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg vaj.

Mindkét krémet a belsejébe töltjük. Érdemes mind a kettőt kipróbálni! A formázás után távolítsuk el a formát, és egy kis mutatós sütik kapunk.

Köszönjük a recepteket! A játék csak december 8-ig tart! Küldd el a kedvencedet még ma (recept@proaktivdirekt.com)!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.