2017.12.09. 14:31:37 10214 274

Ragyogj a karácsonyfa alatt – Így lehet tökéletes a bőröd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Közelegnek az ünnepek, a sütés-főzés, takarítás, ajándékok becsomagolása közbeni káosz után mi nők is szeretnénk nem csak a szívünket, lelkünket, hanem testünket, arcunkat is ünnepi „díszbe” öltöztetni, és ragyogni a fa alatt, körül.:-) Ha a frizura kész, és a ruhánk is elég ünnepi, már csak a tökéletes smink hiányzik a tökéletes arcbőrünkről!

Karácsonyi smink - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi smink

Nyilván vannak is olyan szerencsések, akikre a fenti mondat szinte 100 %-ig igaz. Márhogy tökéletes az arcbőrük, és a tág pórusok, piros foltok, apró pattanások, szem alatti karikák messziről elkerülik őket. No, hát akkor a következő tanácsok rájuk nem vonatkoznak! Ám aki nem tartozik ezen boldog „kevesek” közé, azoknak van néhány tippünk, hogyan tüntethetik el ezeket az apróbb bőrhibákat, akár a karácsonyi asztal körül tündökölve, akár a szilveszteri partyra készülve, akár egy egyszerű hétköznapon.

Szépíts belülről!

Az uborka rendkívül gazdag olyan vitaminokban, mint A-, B- és C-vitamin. Ezek mellett folsavtartalma sem elhanyagolható. A víz pedig már önmagában is csodaszer, testünknek, lelkünknek, bőrünknek egyaránt. Na, ha ezt a kettőt kombináljuk, vagyis egy nagyobb uborkát szeletekre vágunk, vizet öntünk rá, és ezt a nap folyamán elkortyolgatjuk, azzal teszünk csak igazán jót a bőrünknek! Ha van szabad 10 perced, mehet egy-egy szelet „ubi” a szemeidre, és teljes lesz a hatás!

Vedd fel a… maszkot!

Amikor kicsit több időd van magadra, mint 10 perc, és úgy érzed, az ünnepi rohanásban tényleg megérdemelsz egy kis pihit, akkor dobj fel az arcodra egy bőrtípusodnak megfelelő maszkot, és máris már színben látod majd a világot, no és persze a bőrödet. A hozzád passzoló maszk, folyadékkal és vitaminokkal tölti fel bőröd, összehúzza a pórusokat, mattít, bőrödet még ragyogóbbnak mutatja, jó esetben segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. A következő, tojássárgájából, aloe verából, mézből, avokádóból, mandulakorpából és olívaolajból álló „keveréket” érdemes kipróbálni! Nyomkodd össze a hozzávalókat, majd alaposan keverd össze, vidd fel a bőrödre, hagyd hatni, mosd le és láss csodát, bőröd újra ragyog!

Ha nagyok a pórusaid, akkor sincs veszve minden…:-)

Ha ezzel a problémával küzdesz, Nálad az alapozás nem az alapozó felvitelével történik, hanem a primer (általában szilikonbázisú készítmények, melynek felvitelével bőrünk simábbnak, egyenletesebbnek hat, hiszen a benne lévő szilikon kitölti, feltölti a bőrünk felületén lévő „hepehupákat”) felkenésével. Arra ügyelj, hogy mindig a bőrtípusodnak megfelelő krémet válaszd!

És akkor most jönnek az „alapok”

Igen, elérkeztünk a megfelelő alapozó felviteléhez, illetve kiválasztásához. Mert nem mindegy, milyen állagú „alapot” teszünk az arcbőrünkre, hiszen ez függ attól, mit is kell elfednünk a „színes krémmel”. Ha nincs különösebben takargatnivalód, akkor maradhatsz a színezett hidratálóknál, BB-krémeknél, esetleg a stick kiszerelésű alapozóknál. Ha nem vagy híján a bőrpirosságnak, szem alatti karikáknak, pattanásoknak, akkor jobb, ha az erősebben fedő, folyékony alapot választasz. És ami még fontos: a bőrtípusodnak is legyen megfelelő a kiválasztott alapozó! Sőt, az alapozó felvitelének technikája sem mindegy! Erről itt olvashatsz!

Korrigálj is!

És ha lehet, válassz különböző színű korrektorokat, vagyis színes korrektorokat, mert a különböző színek különböző bőrhibákat fednek el. Ez a „színesség” nem véletlen, azon alapszik, hogy bizonyos színek kiegészítik, vagyis inkább semlegesítik egymást. A narancssárga árnyalat a szem alatti sötét karikákat fedi el, a zöldes korrektor a pattanásokra, piros foltokra jó, míg a sötét részeket a rózsás árnyalat teszi üdévé.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...