2020.03.24. 09:41:25 8735 287

Power nap – Pörgesd fel az otthoni munkavégzést délutáni szunyókálással!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be, az év nagy részében azt várjuk, hogy valami kizökkentsen minket a mindennapok mókuskerekéből. Most ez megtörtént, sajnos azonban nem a várt szabadság képében. A másfajta kihívások megszokásáig bizony hamarabb elfárad a testünk és a lelkünk, jól esne egy kis extra pihenés.

Szieszta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szieszta

Azért, hogy a home office produktív legyen, gyakran kell noszogatnunk magunkat, hatásfokunk pedig az újból visszatérő hideggel egyre csökkenhet. (Tovább nehezíti a helyzetet, ha a gyerkőc digitális oktatása is képbe kerül.) A normál, éjszakai alvást kiegészítve növelhetjük a teljesítményt és a tanulás hatékonyságát. A rendkívül hasznos ebéd utáni szieszta pedig épp az otthoni munkavégzés során lesz kivitelezhető! Amennyiben tehetjük, ebéd után iktassunk be 15-45 percnyi csendes pihenőt, amikor relaxálhatunk vagy akár álomra is hajthatjuk a fejünket – ezt jelenti a power nap.

Azonban több dologra is kell figyelni, ha kipihenten és energia dúsan szeretnénk ébredni.

Így csináld:

  1. Készíts elő a pihenéshez egy csendes, besötétített zugot, majd állítsd be az ébresztő órát.
  2. Próbáld lecsendesíteni az elméd, és koncentrálj rá a pihenésre!
  3. Amennyiben kávézol, döntsd le az ebéd utáni adagot közvetlenül a szunyókálás előtt. Míg hatni nem kezd – úgy jó 20 perc amíg a koffein nem hagy teret az agy receptorainál a fáradtságot okozó molekulák kapcsolódásához – pont kipiheni magát az agy. Ráadásként a kávé ad majd még több lendületet.

Amit NE tegyél:

  1. A szunyókálás ne csússzon át 16 óra utánra.
  2. 45 percnél tovább ne aludj, mert épp a vágyott hatás ellenkezőjét éred el, azaz eltompul az agyad. Kávé után pedig 20 perc legyen a maximum!
  3. Ne legyen a pihenő miatt bűntudatod! A home office pont azért jó, mert ennyi rugalmasság a munkaidőbe pont belefér. Max. kicsit előbb kezded, vagy ennyivel később fejezed be a feladataidat, bár a rövid alvás úgyis fel fog pörgetni ahhoz, hogy mindennel időben végezz!

A rövid, töltekező szieszta előtt hasznos, hogyha írsz egy emlékeztető listát a hátralévő feladataidról, így könnyebben fel tudod venni újból a fonalat ébredés után.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...