2018.08.11. 08:34:09 12847 362

Pizza – Egy kis csavarral
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha pizza, akkor vékony, ám mégsem száraz tészta, finom paradicsom szósz, feltétnek sonka, kukorica, gomba, szalámi, vagy bármi, amit éppen megkívánunk, de sajt mindenképpen! És persze, az elmaradhatatlan fűszerek, mint a bazsalikom, oregánó és társaik.

Karfiolos pizza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karfiolos pizza

Végülis, ez a pizza is majdnem ilyen. Éppen csak annyi a különbség, hogy itt kimarad a lisztes tészta. Hát akkor meg miből lesz az alapja? Ha hiszed, ha nem, karfiolból!

És még ezek kellenek hozzá (2 főre):

  • 40 dkg karfiol

  • 20 dkg gouda sajt

  • 8 dkg gomba

  • 2 kisebb paradicsom

  • 2 db közepes méretű tojás

  • 2 szár bazsalikom

  • só, bors

  • 8 dkg szeletelt szalámi

A karfiolt megpucoljuk, a rózsákat leszedjük, és a középső szárral, törzzsel együtt apró hasábokra szeljük. A sütőt előmelegítjük 200 ⁰C-ra, hőlégkeverésest 180 ⁰C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és rápakoljuk a karfiolhasábokat, majd finoman megsózzuk. Takard le egy másik sütőpapírral és tedd a forró sütőbe körülbelül negyed órára. Ha kész, vegyük ki a tepsiből egy tálba és hagyjuk langyosra hűlni. A sajtot reszeljük le és 15 dkg-t keverjünk össze a tojásokkal és a borssal. Ha a karfiol már langyos, keverjük hozzá a sajtos keveréket. Formázzunk a masszából 2 db, nagyjából 18 cm átmérőjű kört a tepsin lévő sütőpapíron. Tegyük az egészet vissza a sütőbe, szintén negyed órára, közepes állásra. Míg sül a „pizzalap”, pucoljuk meg a gombát, mossuk meg a paradicsomot és mindkettőt szeljük fel. Ha letelt a negyed óra, vegyük ki a sütőből a lapot, pakoljuk rá a szalámit, paradicsomot, gombát, szórjuk meg sajttal és mehet vissza a melegre még 10 percre. Tálaláskor szórjuk meg bazsalikomlevéllel.

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.