2022.04.18. 15:15:20 7914 289

Pár perc alatt elkészíthető, frissítő gyümölcsös italok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyümölcsöket általában gyorsan és minél egyszerűbben szeretjük elfogyasztani, legtöbbször két étkezés között, frissítőként. Általában nem sok időnk akad, vagy nincs lehetőségünk (pl.útközben), hogy meghámozzuk és előkészítsük őket. Sokkal praktikusabb és célszerűbb néhány adag italt készíteni belőlük. Ezt akár vasárnap este is megtehetjük, pár napig simán eláll a hűtőben és kis adagokban, flakonban, bármikor magunkkal vihetjük.

Tavaszi gyümölcsös italok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi gyümölcsös italok

Érdemes gyümölcssűrítményként, különböző összeállításokban előre leturmixolni nagyobb adagot. Akár a fagyasztóban is tárolhatjuk, de a legfinomabb, ha hűtőben tárolva három napon belül elfogyasztjuk azokat. Egy gyümölcssűrítmény adagot feldobhatunk egy kevés növényi tejjel, tejjel vagy tejszínnel. Néhány jégkockát beledobva higíthatjuk és különböző ízesítőkkel ízesebbé tehetjük. Ez csak néhány percet vesz igénybe munkába indulás előtt. Biztosak lehetünk abban, hogy a napi vitaminadagunk a szervezetünkbe jut ezáltal. Nézzük, milyen alapvariációkat találtunk és javasolhatunk gyümölcs smoothie elkészítésére.

Banános, epres, narancsos alap

Előre leturmixolva, ha kivesszük a hűtőből higíthatjuk jégkockával és zöld teával. Ízesítésként használhatunk hozzá fahéjat vagy egy kevés gránátalma szörpöt, mézet.

Ribizli turmix alap

Higíthatjuk tejszínnel, tejjel vagy joghurttal. Adhatunk hozzá néhány evőkanál apró szemű zabpelyhet. Ízesíthetjük mézzel.

Málnás, banános, narancsos alap

Higíthatjuk jégkockával, vagy zöld teával. Ízesíthetjük fahéjjal, néhány levél mentával, mézzel.

Sárgarépás gyümölcs alap

A sárgarépa mellé ízlés szerint turmixolhatunk banánt és valamilyen tavaszi gyümölcsöt, epret vagy málnát. Higíthatjuk szénsavmentes ásványvízzel, vagy narancslével. Ízesíthetjük kevés mézzel és gyömbérrel.

Meggy turmix alap

Higíthatjuk natúr, vagy meggyes joghurttal. Ízesíthetjük mézzel.

Eper és barack turmix alap

Higíthatjuk jeges vízzel vagy szénsavmentes ásványvízzel. Ízesíthetjük bazsalikommal és barna nádcukorral.

Málna, sárgadinnye, barack turmix alap

Higíthatjuk hideg vízzel vagy jégkockával. Ízesítésként használhatunk barna nádcukrot és adhatunk hozzá két kiskanál chia magot.

Málnás és meggyes alap

Higíthatjuk hideg vízzel, vagy jégkockával. Ízesítésként adhatunk hozzá két kiskanál mézet, egy citromkarikát, fahéjat és keverhetünk bele egy kiskanál darabos málna lekvárt. A sok tavaszi friss gyümölcs mellé az italokba turmixolhatunk zöldséget is. Ki melyiket szereti, lehet, zöld vagy bármilyen más színű. Kellemes ital készíthető gyümölccsel vegyesen sárgarépa, cékla, spenót, spárga vagy akár egy kevés zellerszál hozzáadásával is. A variációk tárháza szinte végtelen. Ha van hozzá kedvünk, akár kísérletezhetünk is. Én biztosan rá fogom bízni magamat a tízéves kislányomra. Elképesztő ötletekkel áll elő néha, ha a konyhában kell ügyeskedni. Nagyon szeretünk együtt kísérletezni és kipróbálni új, izgalmas ízeket. Ne fogjátok vissza magatokat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...