2021.10.02. 08:38:13 5776 214

Őszi nagytakarítás a gardróbban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs mit tenni, az ősz itt kopogtat az ajtónkon, és kíméletlenül hozza magával az egyre hűvösebb időjárást. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én a saját gardróbomban évente két alkalommal szoktam amolyan igazán nagy, emberesnek mondható rumlit csinálni, tavasszal és ősszel. Ez egész pontosan mit is jelent? Mindjárt részletezem.

Ruhásszekrény káosz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhásszekrény káosz

Először jó, ha tisztázzuk, miért pont tavasszal és ősszel érdemes felforgatni a teljes ruhatárunkat. Ez azért nagyon praktikus dolog, mert a tavasz és az ősz az az évszak, amikor még az átmeneti időjárásban a lehető legtöbb variációban kihasználhatjuk a különböző kollekcióinkat. Így azért választottam ezt a két évszakot, mert ilyenkor csak egy részét kell elpakolnom a teljes ruhatáramnak. A gardróbomból így teljesen eltűnnek az úgymond használhatatlannak megítélt ruhadarabok néhány hónapra.

Milyen rendszert követ az úgynevezett "kapszula ruhatár" a gardrób elrendezésekor?

Ma már nem egy olyan divatirányzat látott napvilágot, ami a mutatós és csinos darabok mellett erőteljesen szem előtt tartja a praktikusságot is. Ez pontosabban azt jelenti, hogy a ruhák tömkelegét különböző szempontok szerint osztályozzák. Ezen szempontok szerint kerülnek be a gardróbba, a különböző polcokra és vállfákra rendezve. Mindenkinek más szempontok lehetnek fontosak. Nézzünk néhány olyan általános szempontot, amit jó lehet követni, mert elgondolkodtatóan egyszerűvé teszi az öltözködésünket is.

Érdemes a ruhatárat olyan szemmel is átvizsgálnunk, hogy a testalkatunk esetleges változásához mennyire illenek. Ha néhány hónapon belül fogytunk vagy gyarapodtunk, lehet, hogy akadnak olyan darabok, amelyek már nem igazán mutatnak rajtunk előnyösen. Ezekről el lehet dönteni, hogy félretesszük őket, vagy odaadjuk olyan ismerősünknek, kedves barátnőnknek, aki szívesen fogadja és örömmel viseli. Ugyanez a szabály vonatkozik a már megunt darabokra is. Nincs értelme ezekkel teletömni a gardróbot. Átláthatatlan káosszá válik az egész, és nem férünk hozzá tőlük a kedvenceinkhez.

Nézzük milyen lehetséges fő szempontok alapján rendszerezzük a ruháinkat!

Milyen tevékenységet végzünk az időnk legnagyobb részében és ez milyen öltözéket kíván? Ezek lehetnek munkához köthető tevékenységek. Ha például elegáns kosztüm, vagy csinosabb ruhák illenek a munkánkhoz, akkor ezeket igyekezzünk egy polcra rendezni. Az alap darabokat külön hajtogassuk vagy rendezzük vállfákra. A kiegészítőket pedig ezek közelébe tegyük, hogy egyszerűen és könnyen hozzáférjünk mindenhez. Reggelente így nem jelent majd nagy gondot az aznapi öltözék kiagyalása, hiszen bármit is húzunk elő a "munkahely" polcokról, az biztos, hogy nem fog csalódást okozni.

A "szabadidős" polcokat azokkal a praktikus ruhákkal töltsük fel, amiket otthon, sportolásnál, kutyasétáltatás közben vagy a gyerekkel a játszótéren viselünk. Így még véletlenül sem kerül majd félálomban a kezünkbe az agyonnyúzott pólónk, amire biztos, hogy rácsodálkoznának a kollégák, ha ezt látnák rajtunk, bár mi imádjuk, és nincs az az isten, amiért kidobnánk végre. Kutyasétáltatásnál ez senkit sem fog zavarni.

Az "elegáns, estélyi" polcokra meg azok a ritkán használt szépségek kerüljenek, amelyekben hódítani szeretnénk. Ezeket helyezhetjük a gardrób olyan polcaira vagy vállfás részére, amelyek nem feltétlenül vannak szem előtt, de nem szabad megfeledkeznünk róluk. Bármikor jöhet egy randi, vagy egy színházi este, amikor jó, ha átlátjuk, melyik az a ruhánk, amit a legszívesebben viselnénk ilyen kivételes alkalomkor. Arról nem is beszélve, mennyire fel tudja dobni az embert, ha ezek a ritkán viselt darabok hirtelen a kezünkbe kerülnek és azonnal beléjük bújva leellenőrizzük, hogy még illenek-e ránk. Én kifejezetten élvezem ezeket a pillanatokat. Már ezért is érdemes minimum évente kétszer nekiveselkednem a rámolásnak. A hűvösebb és sötétebb őszi napokon nagyon jó hangulattal telnek ezek az alkalmi házi divatbemutatók. A kislányom is élvezettel csatlakozik a saját ruháinak az újra és újra felfedezésével. Nagyon jó kis csajos, nevetős móka tud ez lenni, ami feldobja a napunkat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...