2021.09.27. 11:07:33 7806 258

Őszi gyümölcsök, őszi „lével” – Így készül a vörösboros körte-szilva befőtt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz megannyi színével és legalább ugyanennyi ízével képes elvarázsolni minket. A nyár sem fukarkodott gyümölcsök terén, az ősz pedig folytatja, amit a forró évszak elkezdett: finomabbnál finomabb gyümölcsök kerülhetnek az asztalunkra.

Szilva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilva

Ezek önmagukban is isteni csemegék, de egy jó recepttel sem rontunk rajtuk. Ettél már boros kompótot! Ha elolvasod a lenti receptet, biztos kedvet kapsz hozzá, hogy elkészítsd és megkóstold!

Vörösboros szilva-körte kompót

Hozzávalók:

  • fél kg szilva

  • fél kg körte

  • 30 dkg cukor

  • 6 db szegfűszeg

  • 1 rúd fahéj

  • 6 evőkanál ecet

  • 3,75 dl vörösbor

Az szilvát mossuk meg, vágjuk félbe, magját távolítsuk el. A körtét mossuk, majd hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, majd kockázzuk fel. A fűszereket, ecetet, cukrot, vörösbort keverd össze, majd forrald fel. Mehetnek a lébe a gyümölcsök, amivel felforralhatod az egészet újra. Ha ez megvan, húzd félre az edényt, hogy kicsit hűljön, majd szűrd le a gyümiket. A levet természetesen fogd fel egy edénybe! A szilva, körte mehet kimosott üvegekbe, amire öntsd rá a fűszeres lét. Csavard rá az üvegre a tetejét és néhány hétig hagyd pihenni a finomságot!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...