2023.09.19. 17:20:00 7958 284

Őszi egészség az immunerősítésen túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz több egészségügyi kihívást is magával hozhat, amelyekre figyelni kell, és amelyek a depressziót és a légúti megbetegedéseket kiegészíthetik, ha nem sikerül megúszni azokat. Természetesen az immunerősítés szerepét nem szabad figyelmen kívül hagynunk, de ne csak arra koncentráljunk ezekben a hetekben!

Őszi egészségápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi egészségápolás

Az őszi hónapokban ugyancsak fontos, ha nem még fontosabb, odafigyelnünk az egészséges életmódra, hogy meg tudjuk előzni azokat az egészségügyi problémákat, amelyek az őszi-téli szezont végig szokták kísérni. Ha jól odafigyeltünk magunkra és családtagjainkra az elmúlt években, már kívülről fújhatjuk, ki mire hajlamos. Előzzük meg ezeket az eseteket idén!

Allergia

Az ősz a tavasz és a nyár vége mellett ugyanúgy a pollenek és egyéb allergének szezonja. A vénasszonyok nyara meghosszabbítja a parlagfű és egyéb más növények virágzásának időszakát. Az ezekre érzékenyek így tovább szenvedhetnek a szénanáthától, az orrdugulástól, könnyezéstől és a tüsszögéstől, mint allergiás reakcióktól.

Bőrproblémák

Az egyre alacsonyabb páratartalom és az enyhülő időjárás miatt a bőr könnyebben kiszáradhat, és a viszketésre is hajlamosabb lehet. Az ekcémában, valamint a pikkelysömörben szenvedők ilyenkor tegyenek megelőző lépéseket állapotuk súlyosbodásának elkerülésére.

D-vitamin hiány/többlet

Az ősz beálltával és a nappalok rövidüléséből fakadóan kevesebb természetes napfény ér bennünket. A D-vitamin pótlandó mennyisége olyan egyéni tényezőktől függ, mint az életkor, a bőrtípus és az életmód (étrend). Éppen ezért érdemes fenntartással fogadni az ajánlásokat és vitaminszintünk ellenőrzése után orvosi segítséggel dönteni annak mennyiségétől, ugyanis a D-vitamin túlzott bevitele ugyanúgy egészségügyi problémákat okozhat, mint annak hiánya.

Fizikai aktivitás csökkenése

Az ősz hűvösebb időjárása és a napfényes órák számának csökkenése miatt az emberek hajlamosak kevesebbet mozogni, főleg szabadtéren. Ez az ülő életmóddal karöltve nagyban hozzájárulhat az elhízás és a mozgásszervi betegségek kockázatának növekedéséhez.

Táplálkozás

Az őszi hónapokban kedvelt szezonális ételek és italok - jellemzően a nehéz, a zsíros és a cukros élelmiszerek – fogyasztása ugyanúgy egészségromlási kockázatokat hordoz magában.
Az őszi szezon unalomig ismételt kedvenceiből, például a sütőtökből és a gesztenyéből készíthető ételek közül jobb az egészségesebb változatokat kultiválni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...