2018.09.07. 18:13:47 9451 297

Őszi bormustrát és repülőnapokat rendeznek Szegeden
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Változatos programokat kínál szeptember közepén a Bor tér őszi bormustra és a Szegedi Repülőnapok - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Szőlőfürtök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőlőfürtök

A szerdán kezdődő gasztronómiai rendezvényen hat magyar borrégió legkiválóbb mesterei, 110 bortermelő mutatkozik be, Tokaj-Hegyaljától Villányig. A Dóm téren fölállított faházakban bemutatkozó több mint százhetven kiállító között a borászok mellett éppúgy lesznek az ital mellé harapnivalót kínáló vendéglátósok, mint hagyományos remekeiket kínáló kézművesek.

A fesztivál idén is szüreti felvonulással kezdődik, melyen a borrendek képviselői is részt vesznek. A téren pedig a szögedi papucs történetét bemutató kiállítást is láthatnak a vendégek. A fesztivál két színpadán koncertek szórakoztatják majd az egybegyűlteket, a kulturális örökség napjai alkalmából szeptember 15-én és 16-án néptánccsoportok lépnek föl, a nap végi elcsendesedésre pedig a rézfúvósok figyelmeztetik a közönséget, amikor röviddel éjfél előtt a tér egyik erkélyről eljátsszák az Il Silenciót.

A szeptember 14-én kezdődő Szegedi repülőnapokon és légiparádén különleges égi és földi programok, családi rendezvények várják az érdeklődőket.

Péntektől vasárnapig Szegeden rendezik meg a Hőlégballon Közép-Európa Kupa futamait.

A rendezvény egyik leglátványosabb elemeként a nézők pénteken és szombaton is láthatják a litván Baltic Bees hat sugárhajtású kiképző vadászrepülőgépét, és a világ egyetlen ma is repülőképes, 1949-ben gyártott Li-2-es típusú gépe is Szegedre érkezik.

A többi közt műrepülő-bemutatót tart Besenyei Péter, Martin Graf német nemzeti műrepülő bajnok és többször is feltűnik az égen egy sugárhajtású L 29 Delfin kiképzőgép. A családi kikapcsolódást ugrálóvár, mászófal biztosítja és a látogatók a szabadesést is kipróbálhatják nyolc méter magasból egy óriás paplanba ugorva.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...