2015.09.13. 18:37:07 14827 326

Ősz, Te drága! Jó, hogy itt vagy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg az érzelgősebbek a Pancsoló kislány című örökzöldet dúdolgatva idézik fel az elmúlt nyár legszebb (vagy mostanra már megszépült) emlékeit, addig a realistábbak már a karácsonyi ajándékokon törik a fejüket. Pedig a kettő között még itt van az ősz is.

Őszi hangulat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi hangulat

Az egyik véglet mintha nem akarná elfogadni, hogy véget értek a forró hónapok. A másik pedig nem szeretne mást, csak túl lenni ezen az egészen, esőstül, ködöstül, lombhullásostul együtt. Pedig annyi szépsége és csodája van az ősznek is, amely mellett nem érdemes elmenni szó nélkül!

1. Színpompás lombok, pihentető séták

Csodás, ha tűz a Nap, és egy topban, nadrágban és egy kis papucsban róhatjuk a kilométereket. Mert, nyár, meg „szánsájn”, meg minden. De az őszi, színes lombok alatt sétálni egy közeli parkban, vagy erdőben és csendben figyelni, ahogy alig hallhatóan válnak előttünk a levelek tarkabarka szőnyeggé. Érezni az őszi avar édes illatát, nagyokat szippantani a levegőbe és egy röpke séta alatt teljesen feltöltődni – hát kell ennél több?

2. Jönnek az összebújós, „kuckózós” esték

Igen, az nem egy felemelő érzés, hogy az ember ráeszmél: este 8, vagy akár 7 óra tájban már sötét van. De ahogy odakint egyre hamarabb válik kormossá az ég, szívünkben annál előbb gyúlnak ki a fények kedvesünk felé. Ugye, milyen jó ilyenkor összebújni és szép nyugodtan megbeszélni a nap eseményeit, vagy egyszerűen csak érezni a másik közelségét?

3. „Érik a szőlő…”

Édes szőlőt szemezgetni, mely bogyóiban magába zárta a nyár összes napsugarát, minden melegét és boldogságát – annyira hétköznapi, mégis különleges élmény. És ha mindezt az ember a családja, barátai körében, egy vidám szüret keretein belül teheti meg, az már csak hab a tortán!:-)

4. Ha ősz, akkor alma

Ha pedig alma, akkor almás pite! Finom, omlós tésztával, gőzölgő, édes, fahéjas töltelékkel. Persze, szeretjük a reformkonyhát, az egészséges ételeket és hozzávalókat. De azért a pitéből még mindig nagyanyáink receptje a legínycsiklandozóbb!

5. Helló könyvek, sziasztok sorozatok!

Nyáron az ember a szabadideje nagy részét a strandon tölti. Hol máshol lehetne a tűző napsütésben? Persze, viszünk magunkkal könyvet, de csak valami könnyű, „partravalót”, mert két fejezet között azért illik csobbanni, vízi csatázni egyet. De ilyenkor, ősszel, amikor több időt töltünk a négy fal között, bizony előkerülnek az idáig csak tologatott, nehezebb olvasmányok. Amíg odakint zuhog, mi bent egy bögre kakaó, forró csoki társaságában képzeletben messzi tájakra utazunk, izgalmasabbnál izgalmasabb főhősök bőrébe bújunk és eltöprengünk az élet dolgain. Ha pedig csak néznénk, akkor pedig rengeteg sorozat várja, hogy végigizguljuk minden másodpercét.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.